ANA MANŞET

Başkan Zeyrek: “Manisa için tarihi bir gün”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Dünya Bankası Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında görevlileri makamında ağırladı. Ziyarette, Dünya Bankası Kredisi ile finanse edilecek olan projeler üzerine görüşmeler yapıldı.

Başkan Zeyrek, Muradiye ve çevre mahalleleri kapsayan altyapı imalatları, atıksu arıtma tesisi, Kırkağaç Gelenbe Mahallesi kanalizasyon hattı ve Gördes ilçe merkezi içme suyu iletim hattı projelerinin bu kredi ile hayata geçirileceğini açıkladı. “Bu proje Manisa için olmazsa olmaz, bugün Manisa için tarihi bir gün” ifadelerini kullandı.

Dünya Bankası görevlileri, Kıdemli Afet Uzmanları Xueman Wang ve Yondela Silimela, Kentsel Afet Uzmanı Tuğkan Tanır, Su ve Atıksu Uzmanı Cenk Yılmazer ile beraber Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özgür Avşar, daire başkanları ve İLBANK temsilcileri toplantıda yer aldı. Görüşmede, Muradiye ve çevresindeki mahallelerde yapılacak altyapı çalışmaları, atıksu arıtma tesisi ve Kırkağaç Gelenbe Mahallesi kanalizasyon hattı ile ilgili son durum değerlendirildi. Toplantının ardından MASKİ heyeti, projelerin yapılacağı alanlarda incelemelerde bulundu.

“Projenin hayata geçmesi için çok çaba sarf ettik”

Başkan Zeyrek, projelerin hayata geçirilmesi için çok çalıştıklarını belirtti ve “Dünya Bankası ile yapacağımız bu proje sahipsiz kalmıştı. Göreve geldikten sonra, hızla bu projeyi hayata geçirmek için temaslarımızı artırdık. Hedefimiz, 2024 yılı bitmeden ihale sürecini başlatmak” dedi.

“Müşavir Firmayla Sözleşme İmzalanıyor”

Zeyrek, müşavir firmayla bu hafta sözleşme imzalanacağını ve ihale şartlarında çift mesai ile projelerin hızlandırılacağını belirtti. Ayrıca, projelerde zaman kazanmak amacıyla 12 aylık bir imtiyaz talebinde bulundu.

“Manisa İçin Gerekliliğini Biliyorum”

Projenin Manisa için büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Zeyrek, “Bu projelerin şehrimiz için ne kadar gerekli olduğunu biliyorum. En kısa sürede hayata geçmesi için özveriyle çalışacağız” dedi. Projenin tamamlanmasında da Dünya Bankası yetkililerini tekrar Manisa'da ağırlamaktan memnuniyet duyacağını belirtti.

Dünya Bankası'ndan Övgü

Dünya Bankası temsilcisi Xueman Wang, Manisa'da bulunmaktan ve projelerin ilerleyişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Wang, Başkan Zeyrek'in projelere olan hakimiyetinden etkilendiğini ifade ederek, “Bugüne kadar projelere bu kadar hakim bir belediye başkanıyla karşılaşmamıştım. Dünya Bankası üst yönetimine bu projenin Belediye Başkanı tarafından yakından takip edildiğini ileteceğim” dedi.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }