6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunun 49 uncu maddesi,  Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 45 inci maddesi ve Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem Yönetmeliği kapsamında Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 1334 tescil numaralı Manisa asma yaprağı ürününün hem üretim hem de pazarlamasını yapan işletmelere denetim gerçekleştirildi.

Asma4

Gerçekleşen denetimlere; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Gıda ve Yem Şube Müdürü Defne Bacınoğlu, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ve tescil işaretinde görev alan konu sorumlusu teknik personeller katıldı.

Asma3

Ürün, pazarlama etiketleri kontrol edildi

Denetimlerde üretilen ürünün, pazarlanma etiketinin logosunun ve ambleminin uygunluğu kontrol edildi. Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk;

18 Ekim Cuma  Dolar ne kadar oldu, Euro ne kadar oldu? 18 Ekim Cuma  Dolar ne kadar oldu, Euro ne kadar oldu?

“Coğrafi işaret tescili ile ürünün kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesi ile yerel niteliklere bağlı olarak ürünlerin korunması ve ticari hayatın canlılığını koruması sağlanır. Bu nedenle hem İlimizde çok fazla yetişen asma yaprağının üretim, pazarlama ve ihracat imkânlarını arttırmak hem de Manisa'ya özgü ürünlerin katma değerini ve üreticilerin gelirlerini artırmak için İl Müdürlüğümüz tarafından üreticilerle yapılan toplantıların ardından 2021 yılında 418 tescili ile başvurusu yapılan Manisa Asma Yaprağı coğrafi işaret alma çalışmalarımız 1334 Tescil Numarası ile 07.02.2023 tarihinde Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenmiştir.

Müdürlüğümüze tescil sonrasında 9 tane işletmemiz bu coğrafi işaret logosunu ve ismini kullanmak için başvurmuş ve kendilerine bu işaret kullanımı ile ilgili belgeler düzenlenmiştir. Müdürlüğümüzce hem üretim yapan hem de pazarlamasını yapan işletmelere gerekli denetimler yapılmaktadır. Denetimlerimizde üretilen ürünün, pazarlanma etiketinin logosunun ve ambleminin uygunluğu kontrol edilmektedir. 

Manisa Asma Yaprağı coğrafi işaret tesciline konu ürünü üreten veya işleyen yahut tedarik zincirinde yer alarak ürünün tescile konu özelliklerini etkileyen bir işlem yapan kişilerin Müdürlüğümüze başvuru yaparak Manisa Asma Yaprağı İşareti kullanım belgesini almaları ve tesciline uygun üretim yapmaları gerekmektedir” dedi.

Asma2

Kaynak: HABER MERKEZİ