Dünyanın her yerinde bilinen ilimlerden olan vefk, bugüne kadar sayısız insanın hayatını değiştirmiş durumda. Bu özel ilmin Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden olan Medyum Ali Hoca, bu alanla ilgili bilinmesi gereken detayları bizlerle paylaşıyor.

Tarihin her döneminde oldukça önemli görüşmüş ve el üstünde tutulmuş olan bu ilim, manevi dünyaların en karmaşık ve zorlu çalışmalarından biri olarak görülüyor. Bu özel çalışmayı yapacak olan medyum hocaların, mutlaka havas ve ledün gibi kadim dönem ilimlerini yakından tanıyor olması gerektiği belirtiliyor. Çok uzun uğraşlar sonucunda öğrenilebilen vefk ilmi, doğru şekilde uygulanması halinde her konuda maneviyatın gücünü kullanabiliyor.

Vefk Yapımında Özel Malzemeler Kullanılıyor

Medyum Ali Gürses, her vefkin farklı bir yapılışa ve etkiye sahip olduğunu belirtmekte. Her insanın özel bir enerjisi olduğunu söyleyen medyum ali hoca, bu enerjiye uygun çalışma yapılmadığı sürece manevi ilimlerin etkisiz kalabileceğini belirtiyor. Bu nedenle, çalışmalar için güvenilecek olan medyum hocaların alanında tecrübeli olmasının önemli olduğu söyleniyor.

Vefk yapılmadan önce, manevi dünyalarda gerçekleştirilen bir inceleme işlemi bulunuyor. Bu işlem sırasında, kişinin dünyevi enerjisi ve gayb dünyasındaki enerjisi bir araya getiriliyor. Medyum hocalar, bu işlemi, yapabilmek için oldukça karmaşık eğitimlerden geçiyor.

Medyum Ali Hoca, vefkin malzemelerinin de oldukça önemli olduğunu vurguluyor. Bu özel çalışmayı doğru şekilde yapabilmek için eski dönemlerden kalan geleneklerin devam ettirilmesi gerektiği söyleniyor. Bu gelenekler doğrultusunda hazırlanan vefklerde, mürekkepten kağıda kadar her şeyin önemli olduğu belirtiliyor. Her nesnenin enerjisi olduğuna dikkat çeken Medyum Ali Gürses, çalışmaların da bu enerjilere göre düzenlenmesi gerektiğini söylüyor.

Kaliteli Fotoğraf Baskı Deneyimi ile Anılarınızı Canlandırın Kaliteli Fotoğraf Baskı Deneyimi ile Anılarınızı Canlandırın

Vefkler Her Konuda Fayda Sağlayabilir

Vefkler, her konuda kullanılabilen işlemler olarak biliniyor. Bu çalışmaları doğru şekilde yapan bir medyum hocanın en karmaşık durumlarda bile kişilerin hayatını düzene sokabileceğine dikkat çekiliyor. Özellikle, uzman medyum hocalarla çalışan kişilerin vefklerden fazlasıyla yarar elde edebildiği biliniyor.

Türkiye’nin en önemli medyumlarından olan Medyum Ali Hoca, vefk yapmak için mutlaka havas ve ledün gibi ilimlerde uzman olunması gerektiğini belirtiyor. Bu iki ilmin her zaman için maneviyatın temelini oluşturduğunu söyleyen Medyum Ali Gürses, yapılacak olan tüm çalışmaların ilmi temelle şekillendiğini, akabinde medyum hocanın yetenekleri sayesinde dünyevi alemlerde etki ettiğini belirtiyor.

Vefk yaptırmak isteyen kişilerin mutlaka alanında uzman medyumlara danışması da tavsiye ediliyor. Bu çalışmaların zor olması nedeniyle, bu alanda tecrübesi olmayan kişilerin vefk yapmasının mümkün olmadığı da söyleniyor.

Her Vefk Kişiye Özel Hazırlanıyor

Medyum Ali Gürses, bir vefk çalışması yaparken mutlaka yapılan işlemin sadece o vefkin sahibi tarafından kullanılması gerektiğini belirtiyor. Çalışma hazırlanırken, o kişinin enerjisine ve ihtiyaçlarına göre belirlenen malzemeler ve dualar olduğu söyleniyor. Bu nedenle, vefkin başka biri tarafından kullanılması halinde etkisini kaybedebileceğine dikkat çekiliyor.

Tarihin ilk dönemlerinden beri kullanılan bu önemli çalışma, tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de insanların hayatını değiştirmeye devam ediyor. Türkiye’de vefk konusunda üstat kabul edilen Medyum Ali Gürses, her gün dünyanın dört bir yanından insanların talepleriyle karşılaştığını belirtiyor. İnsanların manevi alemlere olan ilgisi ve tarihin her döneminde vefkin kendini ispatlayan gücü sayesinde, bu alanın hala el üstünde tutulduğu belirtiliyor.

Medyum Ali Hoca, bu alanda çalışma yapan gerçek medyumların sayısının azaldığını da belirtiyor. El verme yoluyla aktarılan vefk ilmini öğrenmenin zahmetli oluşu, yetenek gerektirmesi, bu alana yönelen insanların sayısını azaltıyor. Medyum Ali Gürses, vefkin unutulmaması ve korunması gereken ilimler arasında olduğunu belirtiyor.

Editör: Deniz Güner