ANA MANŞET

Zeyrek’in afişlerine bir kez daha saldırı

Yerel seçimlere çok az kala, siyaset alanında saygısızlık hat safhaya çıktı. 31 Mart Yerel Seçim süreci başladığından itibaren özellikle CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’i hedef alarak pankartlarına yapılan saldırı “Bu kadarına da pes!” dedirtti.

Loading...

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek’e 31 Mart Yerel Seçim süreci başladığından itibaren yapılanlar sınırı aştı. Belediye çalışanlarına Ferdi Zeyrek’in afişlerini söktürüp, yerine Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı MHP’li Cengiz Ergün’ün afişlerinin asılması vatandaşların dikkatinden kaçmadı. Ayrıca Cengiz Ergün’ün afişlerinin asılmış olduğu demirlerin Ferdi Zeyrek’in ekibi tarafından yapıldığı biliniyor. Hem Ferdi Zeyrek’in afişlerinin sökülüp, yerine Cengiz Ergün’ün afişlerinin asılması hem de Cengiz Ergün’ün afişlerinin asıldığı demirlerin Ferdi Zeyrek’in ekibi tarafından yaptırılmasından dolayı Manisalı vatandaşlar bu yapılanları “zorbalık” olarak nitelendirdi.

Tosuner’in açıklamaları gölgede kaldı

Öte yandan geçtiğimiz günlerde MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün isteğiyle diğer adaylarının afişlerinin indirildiği söylemlerini yalanlamıştı. Fakat bu son yaşanan olay da Cüneyt Tosuner’in açıklamalarının doğru olmadığı ortaya çıktı.

“1 Nisan sabahı özgür bir sabaha, herkesin birbirine saygı duyacağı bir güne uyanacağız”

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in afişlerine yapılan zorbalıkla ilgili sitemini dile getiren CHP Manisa İl Başkanı İlksen Uludağ Özalper,

“Seçimler bir demokrasi yarışıdır. Adaylar sahaya çıkıp kendilerini ve projelerini özgürce tanıtabilmeliler. Ancak seçim süreci başladığından bu yana, seçimi kaybedeceğini anlayan karşı taraf fütursuzca saldırılarını sürdürmekten vazgeçmiyor. Kamuoyunda da bilindiği üzere adaylarımızın pankartlarına birçok kez saldırılar yapıldı, yerlerinden söktürüldüler. Ancak son yapılan zorbalık “Artık yeter” dedirten nitelikte. Büyükşehir Adayımız Ferdi Zeyrek için yaptırdığımız demir çerçevelerden adayımızın pankartlarını belediye çalışanlarına söktürdüler. Bu da yetmedi, aynı yere, bizim yaptırdığımız demir çerçevelere Cengiz Ergün reklamları asmışlar. Bu siyasi nezaketsizliği ve zorbalığı kınıyoruz. Seçimlere sayılı günler kaldı. Siyasi nezaketten uzak olan bu zorbalara halkımız gereken cevabı 31 Mart’a verecektir. 1 Nisan sabahı özgür bir sabaha, herkesin birbirine saygı duyacağı bir güne uyanacağız” diye konuştu.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }