ANA MANŞET

Yunusemre Belediyesi Alzheimer hastalarını unutmadı: Yeni merkez kuruluyor

Yunusemre Belediyesi, ileri yaşların zor hastalıklarından biri olan Alzheimer hastalarına yönelik önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, bir Alzheimer Merkezi kuruyor.

Alzheimer Derneği ile işbirliği içinde açılması planlanan merkezin, bir ay içinde hizmete girmesi bekleniyor.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Alzheimer Merkezi projesinin detaylarını görüşmek üzere Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Hatice Mavioğlu ve yönetimini ağırladı. Ziyarette Başkan Balaban’a, başkan yardımcıları ve ilgili müdürlük yetkilileri de eşlik etti.

Başkan Balaban, Alzheimer hastalarına yardımcı olmak amacıyla kurulan merkezin önemine vurgu yaparak, “Alzheimer hastalığı ileri yaşlarda karşımıza çıkan zor bir hastalık. Ama toplum olarak bunun farkına varamadık. Seçimlerden önce söz vermiştik. Manisa’ya küçük çaplı da olsa bir merkez kazandıracağız. Dernek yönetimiyle yaptığımız istişareler sonucunda merkezimizi en geç bir ay içerisinde açacağız. Burada bir hemşire, bir sekreter ve bir temizlik görevlisi ile hastalarımıza bu toplumsal hizmeti vereceğiz. Derneğimizle işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Başkan Balaban’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Sivil toplum örgütleri çok önemli. Derneğimiz Türkiye genelinde iyi bir örgütlenmeye sahip. Elimizden geldiğince topluma hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Duyarlılığından dolayı Başkan Semih Balaban’a teşekkür ediyoruz. Çok hızlı mesafe kat ettik ve en kısa sürede çok güzel çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

Yunusemre Belediyesi’nin bu önemli projesi, Alzheimer hastalarının bakımını ve tedavisini kolaylaştırarak, ailelerine de büyük bir destek sağlamayı hedefliyor.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }