Yerel

Yangında mağdur olan üreticilere 10 ton yem desteği

Salihli Yağbasan ve Karasavcı Mahallelerinde çıkan yangından mağdur olan üreticilere 10 ton yem desteği sağlandı.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yoğun gayretleri ve çalışmaları sonucunda, geçtiğimiz günlerde Salihli İlçesi Yağbasan ve Karasavcı Mahallelerinde çıkan yangında küçükbaş otlatma alanları ve yem saman deposu zarar gören yetiştiricilerimize 10 ton yem teslimi yapıldı.

5 ton kaba yem, 5 ton kesif yem, toplam 5 yetiştiricimize Yağbasan Mahallesinde teslim edildi.

"Bu yaşıma kadar böyle bir felaket görmedim"

Yağabasan Mahallesinde üreticilik yapan Sefa Yağcı, yapılan yardımı şu ifadelerle anlattı:

“Yağabasan Mahallesinde çiftçilik yapmaktayım 54 yaşındayım ben bu yaşıma kadar böyle bir felaket görmedim. Yangın günü etraflara müdahale ederkene saniyeler içinde damım paketlerim samanlarım tutuştu. O anda hayvanlarımı koy vermek mecburiyetinde kaldım. Ateşin için kaldım. Hayvanların 4 5 tanesini koyverim, bir tane düvemi koy veremedim. Yarım saat sonra düvemin öldüğünü gördüm. Bir tane 2 aylık buzağımda yaralandı. Yangın sonrası valimiz yanımızdaydı, Kaymakamımız yanınmızdaydı, Belediye başkanımız yanımızdaydı, İl tarım müdürümüz yanımızdaydı. Devletimizden milletimizden Allah razı olsun. Bizleri her zaman yanımızda olduklarından dolayı memnun ettiler.

Yangın sonrası bakanımız telefonla aradı. Gelmiş geçmiş olsun dileklerini iletti. Allah bin kere razı olsun. Bugünde İlçe Tarım Müdürlüğünden yoncalarımız, paketlerimiz ve yemlerimiz geldi. Devletimizden milletimizden Allah bin kere razı olsun.”

 

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }