ANA MANŞET

Minik öğrencilere patili dostlardan unutulmaz gösteri

Manisa Büyükşehir Belediyesi, anaokulu öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, eğitimli köpekler minik öğrencilere gösteri yaparak unutulmaz anlar yaşattı.

Yetenekli köpeklerin performansını heyecanla izleyen çocuklar, can dostlarını sevme konusunda adeta birbirleriyle yarıştı.

Etkinlik, Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Atatürk Kent Parkı'nda gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi'nde eğitim alan köpekler, çocuklara çeşitli yeteneklerini sergiledi. Ayrıca, "Ben Minik Tarzanım, Afetlere Hazırım" projesi kapsamında afet farkındalığı eğitimi verildi ve etkinlik sonunda minik öğrencilere sertifikalar dağıtıldı.

‘Köpekleri eğitip, sahiplendiriyoruz’

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan Afet ve Durum Yönetimi Uzmanı Serhan Karabey Doğru, köpek eğitim ve rehabilitasyon merkezinin teknik ve sosyal iki farklı hizmet sunduğunu belirtti. Doğru, köpeklerin afet durumlarında yardımcı olmak üzere eğitildiğini ve sokak köpeklerinin popülasyonunu azaltmak için sosyal projeler geliştirdiklerini ifade etti.

‘Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak çok değerli’

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Koordinatörü Derya Hüner, sokak hayvanlarına duyarlı bireyler yetiştirmenin önemine dikkat çekerek, “Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak çok değerli. Bu tür etkinlikler, her canlının yaşam hakkını savunan bireyler yetiştirmemize katkı sağlayacaktır” dedi.Bu anlamlı etkinlik, çocukların hayvan sevgisini pekiştirirken, sokak hayvanlarına yönelik duyarlılıklarının da artmasına vesile oldu.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }