ANA MANŞET

Manisalı siyasilerden Pelin Karaca cinayetine tepki

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 17 Eylül’den bu yana kayıp olan ve cansız bedeni dün akşam Uşak’taki bir  ormanda bulunan Pelin Karaca cinayetine tepki gösterdi.

Türkiye’de son 7 günde 6 kadın cinayeti işlendi. Tüm Türkiye’nin yüreklerini dağlayan cinayetlerin ardından bir acı haber de Manisa’dan geldi. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 17 Eylül 2024 tarihinden itibaren kayıp olan Pelin Karaca’nın cansız bedeni dün akşam saatlerinde Uşak’ın bir ormanında bulundu. Manisalı siyasiler ise son günlerde artan kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu gibi siyasiler artan kadın cinayeti vakalarının ardından tepkilerine ortaya koydu. İlk önce İkbal ve Ayşenur cinayeti için tepki gösteren siyasiler bu sefer de memleketleri Manisa’da işlenen cinayete sessiz kalmadı. 

“Her gün yeni bir acı haber almaktan bıktık”

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, memleketinde yaşanan vahşetin ardından sessiz kalmadı ve her gün yeni bir acıyla uyanmaktan bıktığını açıkladı. Her kadın cinayeti gibi bu cinayetinde kendini derinden etkilediğini ve memleketinden bir insanın başına gelmiş olduğu için büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Başkan Ökzücüoğlu;
“Yeter artık! Her gün yeni bir acı haber almaktan bıktık. Daha 21 yaşında, yaşamının baharında hayattan koparılan Pelin kızımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” iafdelerini kullandı.

 
“Bir kadının daha gülüşünü, hayallerini soldurdular”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, sevgili tarafından katledilen 21 yaşındaki Pelin Karaca cinayetinin ardından ‘Tahammülümüz kalmadı’ diyerek tepki gösterdi. Her güne yeni bir kadın cinayeti haberi ile uyandıklarını ifade eden Başkan Akın, ilgili tüm yetkilileri göreve davet etti. Başkan Akın;
“Ne yazık ki bitmiyor, öfkeliyiz! Her yeni güne bir kadın cinayeti haberiyle uyanıyoruz. Bu kez haber çok yakınımızdan Alaşehir ilçemizden geldi. Hemşehrimiz Pelin Karaca, sevgilisi tarafından vahşice katledildi. Bir kadının daha gülüşünü, hayallerini soldurdular. Artık yeter, tahammülümüz kalmadı. Cezasızlık suçluları teşvik ediyor, özellikle kadın ve çocukları tehlikeye atıyor. İlgili tüm kişi ve kurumları acilen görevlerini yapmaya davet ediyorum. Yaşanılan cinayetlerin, şiddetlerin ve tacizlerin cezasızlık politikalarına karşı kadın mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Kadın cinayetlerine topyekün dur deme vakti”

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, kadın cinayetlerinin  emsali olmayan bir güvenlik sorunu haline geldiğini belirtti. Pelin Karaca’nın ailesine başsağlığı dileyen Dutlulu, Kadın cinayetlerine ve şiddete topyekün dur deme vakti olduğunu vurgulayarak yaptığı açıklamada;

Manisa'da 17 Eylül'den bu yana kayıp olan Pelin Karaca, erkek arkadaşı tarafından vahşice katledildi. Artan kadın cinayetleri vakalarının önüne geçilememesi artık emsali olmayan bir güvenlik zafiyetinin göstergesi haline geldi. Toplumun vicdanına bir ateş gibi düşen çocuk tacizleri, kadın cinayetleri ve şiddet olaylarına topyekün dur deme vaktidir. Kızımız Pelin Karaca’ya Allah’tan rahmet; acılı ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.” İfadelerine yer verdi. 

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }