ANA MANŞET

Manisalı Ekrem’e ‘Ağlatan Yardım’

Doğuştan kistik fibrozis hastalığı nedeniyle yaklaşık 3 yıldır solunum cihazı ve oksijen tüpüne bağlı olarak yaşam mücadelesi veren 21 yaşındaki Manisalı Ekrem Arslan’a Ankara Abisi İyilik Derneği’nden yardım eli uzandı. Ankara Abisi İyilik Derneği Başkanı Yasin Oyanık, Arslan ile görüntülü konuşma sırasında müjdeli haberi verdi. Gözyaşlarına hakim olamayan Ekrem Arslan ve Dernek Başkanı Yasin Oyanık’ın diyaloğu sosyal medyada ve diğer mecralarda ‘Ağlatan Yardım’ olarak betimlendi.

Manisa’da doğuştan kistik fibrozis hastalığı nedeniyle yaklaşık 3 yıldır solunum cihazı ve oksijen tüpüne bağlı olarak yaşam mücadelesi veren 21 yaşındaki Ekrem Arslan, akciğer nakli olacağı günü bekliyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi sürecini sürdüremeyen Arslan’a, Ankara Abisi İyilik Derneği’nden yardım eli uzandı. Türkiye’de yalnızca İstanbul ve Ankara’da organ bağış merkezlerinin bulunması, Arslan ve ailesi için tedavi sürecini zorlaştırıyordu. Manisa Meydan Gazetesi’nde yer alan haber sonrası harekete geçen Ankara Abisi İyilik Derneği, Arslan’ın tedavi masraflarını üstlenme kararı aldı. Dernek Başkanı Yasin Oyanık, görüntülü bir görüşme sırasında Arslan’a yardım edeceklerini iletti. Arslan, bu haber karşısında gözyaşlarına hakim olamazken, bu anlar sosyal medyada "Ağlatan Yardım" olarak nitelendirildi. Ankara’da tedavi görmesi için Ekrem Arslan’a bir ev tutan dernek, genç hastanın tüm masraflarını karşılayacaklarını duyurdu. Bu yardımla birlikte Arslan, artık tedavisini daha rahat bir şekilde sürdürebilecek ve organ nakli sırasına dahil olabilecek.

“Artık bir umut doğdu, bir el uzandı”

Genç yaşta ölmek istemediğini belirten Ekrem Arslan, tedavisinin görüleceği zamanı iple çekiyor. Ankara Abisi İyilik Derneği’ne teşekkürlerini ileten Arslan, “Çok mutluyum. Genç yaşta ölmek istemiyorum. Artık bir umut doğdu. Bir el uzandı. Bu konuda herkesin çok yardımı oldu. Özellikle Manisa Meydan Gazetesi ve Manisa’da bulunan değerli insanlar ve Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’in çok desteğini gördüm. Nihayet artık yardım alacağım. Sağlığıma kavuşacağım günü iple çekiyorum” diye konuştu.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }