ANA MANŞET

Manisa'da mezbahaneler denetlendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın talimatlarıyla Ülke genelinde başlatılan Eş Zamanlı Mezbahane Denetimleri Manisa’da da gerçekleştirildi.

Mezbahane Denetimlerine Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Ali Gök, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hakan Özcanoğlu ile İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli Veteriner Hekimler katıldı.

Gerçekleştirilen denetime ilişkin Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk,

“Manisa İlimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren kesimhanelerde eş zamanlı olarak 5996 sayılı kanun ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde denetimler gerçekleştirilmiştir. Yapılan kontrollerde kesimhanenin canlı hayvan girişi bölümündeki indirme rampaları, canlı hayvan kabul alanındaki padoklar, padoklar ile kesimhane arasındaki ölüm yolu,  kesim hattı başlangıcında yer alan hayvan yatırma kabini hayvan refahı açısından kontrol edilmiştir.

Ayrıca kesimhanenin zemin, duvar, lavaboları, kirli su giderleri, monoray sistemleri ile kesimde kullanılan alet ve ekipmanlar, karkas taşıma araçları, karkas soğuk hava depoları ve sakatat işleme bölümlerinde fiziki, teknik ve hijyenik açıdan incelemeler yapılmıştır.

İlimiz sınırları içerisinde 5 adet büyük, 6 adet küçük kapasiteli olmak üzere 11 adet kırmızı et üretimi yapan kesimhane bulunmaktadır. Ayrıca İlimizde beyaz et üretimi yapan 2 adet broiler tavuk, 1 adet bıldırcın kesimhanesi faaliyet yürütmektedir.

İl Müdürlüğümüz tarafından her yılın başında Valilik Olur'u ile kesimhanelerde ante mortem, post mortem muayeneler ile diğer resmi işlemleri yapmak üzere resmi veteriner hekimler görevlendirilmektedir. İl Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından da yıl içerisinde düzenli olarak ilgili kesimhanelerde rutin kontroller yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }