ANA MANŞET

Manisa'da 2 milyon 750 bin liralık vurgun

Manisa'nın en büyük TOKİ konutları arasında yer alan TOKİ 3 Sitesi, bakımsızlık ve tahribatla boğuşuyor. TOKİ 3 Sitesi'nin yönetiminin 2018-2022 yılları arasında topladığı 2 milyon 750 bin liranın şahsi hesaplara geçtiği öne sürülüyor. Site sakinleri, bu sorunlar nedeniyle yöneticisine dava açtıklarını ifade etti.

TOKİ 3 Sitesi'nin doğalgaz faturalarının dahi ödenmediğini ileri süren sakinler, 2 milyon 750 bin liranın nereye kaybolduğunu merak ediyor. Vatandaşlar bu olayı,  'Manisa'da 2 milyon 750 bin liralık vurgun' olarak nitelendiriyor. Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan TOKİ 3  Sitesi, yıllardır süregelen temel sorunlarla mücadele ediyor. Kış aylarında ısınma problemi, asansörlerin güvenliksiz bir şekilde çalıştırılması ve bakım eksiklikleri nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden site sakinleri, yetkililerden yardım talep ediyor. Site yönetimi tarafından gelir-gider bilgisinin paylaşılmadığını ve kira gelirlerinin akıbetinin belirsiz olduğunu iddia eden sakinler, yaşadıkları sorunların bir an önce giderilmesi için basın açıklaması gerçekleştirdi. TOKİ 3 Sitesi'nde gerçekleştirilen açıklamaya site sakinleri adına açıklama gerçekleştiren Erhan Bozkuş, sitede 720 dairenin olduğunu ve her bloğun bakımsız kaldığını ileri sürdü. Site yönetiminin 2018-2022 yılları arasında 2 milyon 750 bin liranın nereye harcandığını ve şahsı banka hesabının kullanıldığını öne süren Erhan Bozkuş, sürecin mahkeme aracılığıyla devam ettiğini belirtti.


"Asansörler bakım yapılmadan kaçak olarak açılıyor"

TOKİ 3 Sitesi sakinleri adına Erhan Bozkuş, site yönetiminin hizmet etmediğini ifade ederek, "Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi TOKİ 3 Sitemizin içinde bulunduğu durumla alakalı. Hepimizin ortak sorunu yönetimin hizmet etmemesi ve yıllardır her kış başlangıcında vaktinde yakılamayan kaloriferler nedeniyle çocuklarımızın hasta olup, okula gidememesidir. Bu yıllardır kangren olmuş, çözüm bulmamış bir yara, bu yılda aynı manzarayla karşı karşıyayız. Sitemizde doğalgazlarımızın abonelikleri iptal edildiği gibi, tüm binalarımızda kaçak kullanımdan dolayı sayaçlarımız da söküldü. Bu yıl kışa yine soğukta gireceğiz. Çocuklarımız yine hasta olup okula gidememesi en kutsal hak olan eğitim hakkından mahrum kalması yine bizleri bekliyor. Asansörlerimizin bir çoğu çalışmıyor. Belediye tarafından uygunsuz diye kapatılan asansörler, bakımı yapılmadan yönetim tarafından kaçak olarak açılıyor. Bu durum bizler için can güvenliği açısından büyük tehlike taşıyor. Blok giriş kapılarımızın bir çoğu kilitlenemediğinden dolayı kilitlenemediği gibi, hırsızlara davetiye çıkarmaktadır. Kamera sistemlerimizin hiçbiri çalışmıyor. Kazan dairelerinde kalorifer kazanlarımız her geçen gün daha da arıza vermektedir" diye konuştu. 

"Kira gelirlerinin akıbeti belli değil"

Bloklarda birçok arızanın olduğunu dile getiren Erhan Bozkuş, "Dairelerimize su tazyiki yapan hidroforlarımız ve su tanklarımız bir çoğu arızalı ve bakımı yapılmamaktadır. Bloklarımızın iç ve dış temizliği yapılmamaktadır. İki günde bir temizlik yapılmasını beklerken, maalesef temizlikçi arar olduk. Çatılarımızın durumu ortada, bakımsızlıktan çatılarımız su sızdırmaktadır. Çatıların bir çoğunun su olukları tamir edilmediği gibi, yağmur ve rüzgar nedeniyle borular yerinden sökülmüştür. Bu durum yönetimimize bildirilmesine rağmen çalışma yapılmamıştır. Yağışlı havalar kapıda, bir çok kat sahibi bu nedenle mağdur ve perişanlık yaşayacak. Sitemizin çevre ve peyzajıyla ilgili de hiç bir şekilde bakım yapılmamaktadır. Otların büyüklüğü çocuklarımızın boyu ile neredeyse aynı seviyeye gelmiştir. Yönetim geldiği günden itibaren biz blok sözcülerine ve TOKİ sakinlerimize gelir giderlerle ilgili açıklama yapmamış, hiçbir şekilde bilgi vermemiştir. Yönetim tarafından kapıcı dairelerimiz, site sakinlerimizin bilgisi alınmadan kiralara verilmiştir. Bu kira gelirlerinin akıbeti de belli değildir. Yönetimin banka hesabı olmasına rağmen, kendi şahıs hesabına para toplanmaktadır. Biz Toki 3 sakinleri olarak bu durumdan iyice bunaldık.  2018-2022 yılı içerisinde banka üzerinden 2 milyon 750 bin lira para toplanmış, elden toplananları saymıyoruz ve bu paralarla doğalgaz ve diğer gider ödemesi yapılması gerekirken herhangi bir ödeme veya hizmet edilmemiştir. Bu konu şu anda mahkemede ve dava devam etmektedir. Büyük mağduriyet içerisindeyiz. Burada devlet yetkililerimize sesleniyoruz, lütfen sesimizi duyun" şeklinde konuştu. 

"Site bahçesi bakımsızlıktan tehlike saçıyor"

TOKİ 3 Sitesi'nde ikametini sürdüren site sakinleri, çocukların can güvenliğinden endişe duyduklarını belirtti. Hiçbir şekilde site yöneticilerine ulaşamadıklarını ve büyük aidat ücretlerinin alındığını buna rağmen hizmet edilmediğini söyledi. Site sakinleri, "Burada 720 konut bulunuyor. Manisa'nın en büyük TOKİ Konutları burada. Artık kirlilikten ve bakımsızlıktan yorulduk. Site bloklarının içi kokudan geçilmiyor. Fareler cirit atıyor. Sitemizin etrafında bulunan demir parmaklıklar hepsi kırılmış. Diplerinde ağaçlar var ve burası çocuklar için tehlike saçıyor. Doğalgazımız yine kapandı. Kış ayları geliyor. Yine soğukta geçireceğiz. Bizler yardım bekliyoruz. Çocuklarımız site bahçesine çıkarken güvenli olduğunu bilmek istiyoruz. Site yöneticisi, mahkeme sürecinde kayıp olan paraların hiçbir şekilde hesabını veremedi. Bizler güzel şartlarda yaşamak istiyoruz. Yetkililerden yardım talep ediyoruz" açıklamasında bulundular. 

Muhabir: ALİ GÖZEN
 

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }