Yerel

Manisa Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı’nın 197. yılı kutladı

Manisa Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı’nın 197. yılı kapsamında bir program düzenledi.

14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenk bıraktı. 

Bu programda konuşma yapan Manisa Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Sevil Sapmaz Karabağ, 

“Ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olan ve 14 Mart 1827’de açılan Tıp Okulunun 197.yılındayız. 14 Mart 1919’da İstanbul’u işgal eden İngilizlerin Tıp Okulunu işgaline karşı Tıbbiyeli Hikmet ve arkadaşlarının 14 Martta gerçekleştirdikleri direnişler ve teslim etmemeleri sonrasın da o günden bu yana 14 Martlar Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.  Bugün ülkemizin dört bir yanında tüm hekimler 14 Martı büyük bir coşku ile kutlamaktadırlar. Çünkü hekimler bilirler ki; 14 Mart, Tıbbın Akıl ve Bilimle buluşması, Bilimsel Tıp’ı geçmişten günümüze ve günümüzden de geleceğe taşıyan ruhtur. 14 Mart, Kendini insan sağlığını korumaya ve iyileştirmeye adamış hekimlerin dayanışma ve birlik olmalarının referans tarihidir. 14 Mart, yurtseverliktir. 14 Mart, Emperyalizme karşı bir direniştir.” dedi.

14 Mart ruhu ile emeğini, birikimini toplum yararına ortaya koyacaktır diye konuşan Dr.Karabağ sözlerinin devamında şunları dile getirdi;

"Her ne kadar günümüz sağlık ortamında hekimler, gittikçe artan yıpratıcı iş yükü karşısında tükenme noktasına gelseler de, canlarına kastedilmeye varan sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalsalar da, kendilerini değersizleştiren birçok muameleye ve uygulamaya maruz bırakılsalar da,  mesleki örgütlenmesinin güçsüzleştirilmesi, etkisizleştirilmesi ve hatta yok edilmesi ile karşı karşıya bırakılsalar da; bütün bunlara rağmen bugün ve yarın da 14 Mart ruhu ile emeğini, birikimini toplum yararına ortaya koyacaktır ve mücadelesini sürdürecektir”

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }