Yerel

Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, UAD kararına ilişkin açıklama yaptı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Uluslararası Adalet Divanı’nın Gazze için verdiği karara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uluslararası Adalet Divanı (UAD) Güney Afrika'nın açtığı soykırım davasında, "İsrail Devleti, Gazze'de yürüttüğü askeri operasyonları derhal durdurmalı" talebiyle ilgili, İsrail'in Gazze sakinlerine yönelik öldürme, saldırı ve yıkımla ilgili her türlü eylemden kaçınması ve soykırımı önlemek için tüm tedbirleri almasına hükmetmişti. Bu kararı değerlendiren AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, vicdani uyanışın başladığını belirtti.

Yenişehirlioğlu yaptığı açıklamada: 
“Vicdanlardan sonra; Uluslararası Adalet Divanı da Gazze'deki kanlı saldırılara ilişkin ihtiyati tedbir kararı verdi. Bu karar, dünya genelinde vicdani bir uyanışın başladığına olan inancımızı güçlendirmiştir. Böylesine önemli bir adım atan Güney Afrika Cumhuriyeti’ne, mazlumların feryadını her uluslararası platformda cesurca duyuran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip’a, Uluslararası Adalet Divanı’na ve destek veren ülkelere teşekkür ediyoruz. Türkiye olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı ifade ediyor; aynı hassasiyeti yüksek bir kararlılıkla tüm dünya ülkelerinden de beklediğimizi vurguluyoruz.” İfadelerine yer verdi.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }