ANA MANŞET

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne enerji verimliliği başarı belgesi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ), enerji verimliliği alanında yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucunda “Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi” ile ödüllendirildi.

MCBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi, 2019-2023 yılları arasında %14-%16 oranında enerji tasarrufu sağlayarak bu başarıyı elde etti. Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019/18 sayılı genelge kapsamında yürütülen enerji verimliliği önlemleri, üniversitenin kamu binalarında enerji tasarrufu çalışmalarına önemli bir katkı sundu.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın imzasıyla verilen bu prestijli belgeyi almanın, üniversitenin sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağladığını belirtti. Kibar, 2023/15 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda, 2030 yılına kadar %30’luk enerji tasarrufu hedefi doğrultusunda çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade etti. Üniversitedeki inşaat alanı, öğrenci ve personel sayısındaki artışa rağmen enerji verimliliği konusunda sağlanan iyileşme ise ayrıca vurgulandı.

Rektör Kibar, kullanıcıların bilinçlendirilmesi ile enerji tasarrufunda elde edilen başarıların daha da artacağına inandığını belirterek, bu ödülün sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım olduğunu söyledi.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }