'Kodla(Ma)nisa' projesi öğretmenlerine eğitim
Manisa'da "Kodla(Ma)nisa" projesinde görev alan öğretmenlere, Manisa Ümmehan Elginkan Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nde "Maker&STEM Eğitimi" düzenlendi. Kodla(Ma)nisa Projesi 2016-2017 yılında da...
Kodla(Ma)nisa projesi
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yürütülen Kodla(Ma)nisa projesi, Manisa’nın 291 ortaokulunda Bilişim Teknolojiler ve Yazılım dersi gören yaklaşık 46 bin öğrenciye kodlama, robotik ve tasarım eğitimleri ile bilgi işlemsel düşünme becerisi kazandırmayı hedeflemektedir.
Kodla(Ma)nisa Projesi, öğrenciler arasındaki fırsatları eşitler ve köy-kent farklılığının önüne geçmeyi amaçlar. Her ilçede açılan Kodla(Ma)nisa atölyeleri ile enformatik konusunda özel yetenekli çocukları küçük yaşta keşfedip, geliştirmek için çalışır. Ülkemizin gelecekte ihtiyaç duyacağı yazılım iş gücünü, belki de beyin takımını Manisa haritasının her ilçesinde, her kasabasında, her mahallesinde arar. Bunların yanında rehabilitasyon boyutu da vardır. Kodla(Ma)nisa projesi, çağımızın sorunu olan teknoloji bağımlılığının önüne geçme hedefine de sahiptir. Elinden telefonu, tableti düşürmeyen, bilgisayar oyunlarından başını kaldıramayan öğrencilerin bu alışkanlıklarını değiştirmek için teknoloji ile üretmenin yollarını öğretir. Bilinçli teknoloji kullanımını özendirir. Tüketim yerine üretime teşvik eder. 2015 yılında Türkiye’de ilk defa Manisa'da başlayan ve birçok ile örnek olan proje, geçtiğimiz yıl 1 Haziranda yapılan Kodla(Ma)nisa Festivali ile taçlandırıldı. Festivale 17 ilçeden öğrenci ve öğretmenler katılarak kodlama ve robotik alanında yaptıkları çalışmaları stantlarında sundu. Festival günü yapılan yarışmada hasat robotu, otomatik kapanan bağ sistemi, geri dönüşüm otomasyonu gibi öğrencilerin çevrelerinde gördüğü birçok probleme çözüm olabilecek prototipler ürettiği görüldü.