ANA MANŞET

Göçmen ve Kadın Olmak

2022'de Erasmus+ programı kapsamında Prios Vest AS (Norveç) koordinatörlüğünde Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan "Göçmen Kadınlar için Finansal Okuryazarlık (FLY)" projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Göçmen ve Kadın Olmak

 İşletme Fakültesi’nde gerçekleşen panelde projede göçmen kadınların finansal okuryazarlık düzeyinin arttırılması hedeflendi.  Projenin ana hedef grubu düşük düzeyde finansal okuryazarlık, bilgi ve yeterliliklere sahip kadınlardır. Yunanistan, Romanya ve İspanya'dan da ortaklar bulunan projede, özellikle finansal yönetim konusunda düşük okuryazarlık seviyesine sahip kadınlara eğitim fırsatları sunuldu.

Kapanış toplantısında proje hakkında bilgi verildi ve göçmen kadınların sorunlarından bahsedildi. Bu proje ile özellikle finansal yönetim konularında düşük okuryazarlık becerisine sahip göçmen ve mülteci kadınlar için finansal okur yazarlık öğrenme fırsatları yer alıyor. Proje temel yaşam becerilerini geliştirmek ve istihdam, sağlık ve sosyal beklentilerini geliştirmek adına yetişkin kadın göçmenler için yeni beceri geliştirme yolları sunuyor.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Hatice Yurtsever, okuryazarlık denilince akla çok konu geldiğini finansal okuryazarlıkta bunlardan biri olduğunu belirtti. Yurtsever, kişinin kendi gelir giderini bilmesi, tasarruf yapabilmesinin finansal okuryazarlık olarak algılandığını kaydetti.

Yurtsever,

“Projemizin amacı göçmen kadınların finansal okur yazarlık konusunda farkındalık oluşturmak, o konuda bilgilendirmektir. 18 aylık projeyi Şubat ayı sonunda tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Selcan Etyemez Uslu, yabancı uyruklu kadınların en büyük sorununun barınma olduğunu belirtti. Uslu, yaşanan vakalarla ilgili örnekler verdi.  Doç. Dr. Duygu Alptekin, göçmen ve kadın olmak konulu bir sunum gerçekleştirdi. Alptekin, özellikle göçmen kadınların çok büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını açıkladı.