Teknoloji

e-Arşiv fatura nedir?

e-Arşiv Fatura, kağıt fatura kullanımını ortadan kaldırarak süreçleri daha iyi bir şekilde yönetmenize olanak tanır. Normal faturalardan herhangi bir farkı olmayan e-Arşiv Fatura, geleneksel faturaların dijital ortamda düzenlenmesini ve saklanmasını mümkün kılar.

e-Arşiv Fatura, kağıt fatura kullanımını ortadan kaldırarak süreçleri daha iyi bir şekilde yönetmenize olanak tanır. Normal faturalardan herhangi bir farkı olmayan e-Arşiv Fatura, geleneksel faturaların dijital ortamda düzenlenmesini ve saklanmasını mümkün kılar. Fiziksel bir belge yerine dijital ortamda oluşturulan faturalar, süreçlerin daha hızlı bir şekilde yönetilmesine olanak tanır.

e-Arşiv fatura zorunluluğu

e-Arşiv Fatura sistemine geçiş yapmak bazı durumlarda zorunludur. Zorunluluk durumları şu şekildedir:

       2022 yılında brüt satış hasılatınız 3.000.000 TL ya da üzerinde olduysa e-Arşiv fatura sistemine geçiş yapmak zorundasınız.

       E-ticaret ile uğraşan kişiler, 2022 yılından itibaren yılda 500.000 TL ya da üzerinde satış yaptıkları yıldan sonra e Arşiv Fatura sistemine geçiş yapmak zorundadır.

       Gayrimenkul sektöründe çalışan çoğu işletme de benzer şekilde 500.000 TL ve üzerinde satış yapıyorsa e-Arşiv Fatura sistemine geçiş yapmalıdır.

       Motorlu taşıt üretimi, alım ve kiralamasıyla ilgilenen işletmeler de 500.000 TL ve üzerinde brüt satış hasılatı elde ettiklerinde e-Arşiv Fatura sistemine geçmelidir.

       Vergi yükümlülüğü olmayan kişilere 2022 yılından itibaren günde 5.000 TL ve üzerinde fatura kesiyorsanız e-Arşiv Fatura sistemine geçmek zorundasınız.

       Tek bir günde vergi yükümlülüğü olan kişilere 6.900 TL fatura kesiyorsanız da benzer şekilde dijital ortama geçiş yapmalısınız.

e-Arşiv Fatura sistemine geçiş yapmanız gerektiği halde geçmiyorsanız ceza ödemeniz gerekebilir. Bununla beraber bir yıl içerisinde ödenecek toplam ceza 1.700.000 TL geçmez.

e-Arşiv fatura kullanmanın avantajları

e-Arşiv Fatura sistemine geçiş yapmak, işletmelere pek çok noktada avantajlar sunar. Maliyet avantajlarının yanı sıra e-Arşiv Fatura, işletmelerin süreçleri daha iyi bir biçimde yönetmesini sağlar. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek avantajlar hakkında fikir alabilirsiniz:

       e-Arşiv Fatura sisteminin önemli avantajları arasında maliyet tasarrufu getirmesi gelir. Baskı, kağıt ve depolama maliyetlerini ortadan kaldıran e-Arşiv Fatura sistemi, işletmelerin maliyetleri kısmasına yardımcı olur.

       Zaman tasarrufu da dijital sistemin önemli fırsatları arasındadır. Fatura kesme işlemlerini otomatikleştiren e-Arşiv Fatura, hızlı fatura gönderimleri sayesinde süreçleri daha iyi yönetmenizi sağlar.

       Fatura kesme işlemlerini otomatikleştirdiği için sistemlerinize otomasyon getirir. Böylece fatura kesmek, göndermek ve takip etmek için ekstra süre harcamanızı gereksiz kılar.

       Kağıt tüketimini ortadan kaldırması, fatura sistemini daha sürdürülebilir bir sistem haline getirir. Böylece faturalarınızı oluştururken çevreye duyarlı sistemler kurabilirsiniz.

       Faturaların dijital ortamda kesilmesi, süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar. Fatura kesmeden takip etmeye kadar süreçleri e-Arşiv Fatura sistemiyle daha rahat bir şekilde takip edebilirsiniz.

       Tüm fatura işlemlerinin izlenebilir hale gelmesi, e-Arşiv Fatura sisteminin önemli avantajları arasındadır. Sistem sayesinde aradığınız belgelere kolayca ulaşabilir, dijital ortamda aradığınız faturaları kısa süre içinde bulabilirsiniz.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }