ANA MANŞET

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen "Şu an Gediz kokudan yanına yaklaşılamaz halde"

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Gediz Nehri'ne dökülen biyogaz atıklarının, nehirde büyük bir çevre felaketine yol açtığını ve binlerce canlının ölümüne sebep olduğunu vurguladı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Sinirli ve İzzettin Mahalleleri'nde incelemelerde bulunan Başevirgen, Gediz Nehri'nin simsiyah bir hal aldığını, artık ne tarlaların sulanabildiğini ne de vatandaşların bu suyu kullanabildiğini belirtti.

Tarım alanları ciddi şekilde etkilenmekte

Bölgede yaşayan Ali Doğru'nun aktardığına göre, biyogaz firması hem Gediz Nehri’ne hem de civardaki tarlalara atıklarını dökmekte. Bu durum, sadece nehirdeki canlı yaşamını değil, aynı zamanda tarım alanlarını da ciddi şekilde etkilemekte. Atık dökülen tarlalarda beş yıl boyunca mahsul alınamayacağını belirten Doğru, eskiden suyun içilebilir olduğunu, ancak artık bu durumun imkansız hale geldiğini ifade etti.

"Şu an Gediz kokudan yanına yaklaşılamaz halde,"

Başevirgen, atıkların İzmir Körfezi'ne kadar ulaşabileceğini ve bu kirliliğin tarım ürünleri aracılığıyla ülke genelinde yayılma riski taşıdığını dile getirdi. Nehirde sadece balıkların değil, kaplumbağa gibi diğer canlıların da öldüğünü ve bu duruma acilen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Nehrin eski günlerinde tarlaların sulandığını ve vatandaşların suya girebildiğini hatırlatan Başevirgen, "Şu an Gediz kokudan yanına yaklaşılamaz halde," dedi.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }