ANA MANŞET

Büyükşehirden yeni proje: yüzde 25 daha ucuz

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde faaliyete geçen Kent Lokantası, bugün Manisa’da görkemli bir açılış töreni ile hizmete başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan Kent Lokantası’nın yanında Halk Mandıra’da bulunuyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, şehrin ilk Kent Lokantası ve Halk Mandırası'nın açılışını gerçekleştirdi. Nışancıpaşa Mahallesi Kent Lokantası'nda gerçekleşen açılış programına, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Lokantanın ilk yemeğini Başkan Ferdi Zeyrek elleriyle dağıtımını gerçekleştirdi. İstanbul'dan sonra neredeyse tüm CHP'li belediyeler Kent Lokantası projesini hayata geçirdi. Güveç, pilav, ayran, tatlı, salata ve ekmek sadece 50 liraya satışa sunuluyor. Bunun yanında Halk Mandıra'da bulunan ürünler, yüzde 25 daha ucuza satılıyor.

“Fiyatının yüzde 25 altında satış gerçekleşecek”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'da Kent Lokantası'nın ve Halk Mandıra'nın açılışının gerçekleştirdikleri için  mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Zeyrek, “Amacımız bu ekonomik krizle vatandaşımızın bir nebzede olsa katkı sağlamak. Günde 3 öğün belediyemiz aracılığıyla vatandaşları buluşturmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda Manisa'da bugün Halk Mandıra'yı açıyoruz. Kent Lokantası ile Halk Mandıra'yı aynı mekanda buluşturduk. Amacımız süt üreticilerini ve hayvancılığı desteklemek ve daha da yaygın hale getirmektir.  Üreticiden aldığımız bu sütü içme sütü olarak ve yaklaşık 15 çeşit süt mamülleri ile birlikte Halk Mandıra'mız aracılığıyla vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Fiyatının yaklaşık yüzde 25 daha altında.  Buradaki amacımız hem üreticiyi güçlendirir sağlıklı ekonomik süt ürünlerini vatandaşlarımızla buluşturmakta olmalıdır” diye konuştu.

“17 ilçede hayata geçecek”

Kısa bir süre içerisinde Manisa’nın 17 ilçesinde Kent Lokantası ve Halk Mandıra’nın faaliyete geçeceğini dile getiren Başkan Ferdi Zeyrek, son olarak şunları söyledi: “Bugün Şehzadeler ilçemizde Kent Lokantası’nı, Halk Mandıra’yı başlattık. Ama çok kısa bir süre içerisinde de 17 ilçede hayata geçecek bir uygulamadır. Öncelikle bunun müjdesini verebilirim. Az önce de konuştuk. Akhisar ve Turgutlu ilçemiz başta olmak üzere diğer 17 ilçemizde de çok kısa süre içerisinde Halk Mandıra'daki ve Kent Lokantası’nı hayata geçireceğiz. Bununla da kalmıyoruz. Her sabah güne merhaba çorbasıyla birlikte 2 bin tane öğrencimizi ilkokuldan üniversiteye kadar 2 bin tane öğrencimize yine merhaba çorbası veriyoruz. Biz şunu biliyoruz. Biz şunu biliyoruz. Ben nasıl kendi evladımın güne  aç başlamamasını veya günde üç sıcak yemeği nasıl yemesini istiyorsam yaşayan 1 buçuk milyon vatandaşımıza önemli, aynı onlara bir hizmeti buluşturmayı her zaman için devam edeceğim. Son olarak şunu söylüyorum. Seçim boyunca hep tekrarladım. Biz halkın parasını halk için harcayacağız. Ranta değil halka hizmet edeceğiz.”

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }