ANA MANŞET

Büyükşehir’den daha yeşil bir Manisa için hummalı çalışma

Manisa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki yeşil alanların sağlıklı ve estetik bir görünüme kavuşması için bakım çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak, Mimar Sinan Bulvarı, Kırmızı Ev Önü ve Yunusemre ilçesindeki 2334 sokakta çeşitli peyzaj düzenlemeleri gerçekleştirildi.

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Kırmızı Ev Önü’nde dolomit ve cüruf ile yapılan desen çalışmasıyla alana görsel bir zenginlik kazandırıldı. Kurumuş bitkilerin söküldüğü alana, yayılıcı biberiye, zeytin çalısı ve sarı papatya gibi bitkiler dikildi. Bu bitkiler, alanın hem estetiğini artıracak hem de daha sağlıklı bir bitki örtüsü oluşturacak.

Mimar Sinan Bulvarı’nda ise yol güzergâhındaki yeşil alanlarda kış öncesi budama, yabancı ot temizliği, ağaçların güçlendirilmesi ve peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Yunusemre ilçesindeki 2334 sokakta ise yapılan bakım çalışmaları kapsamında zakkum dikimi gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmaları, şehir genelindeki sokak, cadde ve meydanların yeşil alanlarına canlılık kazandırarak, kent estetiğine katkıda bulunmayı amaçlıyor.


 

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }