Yerel

Bitki Koruma Bayilik Toplantısının 2'incisi Akhisar'da gerçekleşti

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Manisa'da faaliyet gösteren bitki koruma ürünleri bayi ve toptancılarına yönelik 'Bitki Koruma Ürünleri Eğitim Toplantısı'nın ikincisi Akhisar İlçesinde düzenlendi.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Manisa'da faaliyet gösteren bitki koruma ürünleri bayi ve toptancılarına yönelik 'Bitki Koruma Ürünleri Eğitim Toplantısı'nın ikincisi Akhisar İlçesinde düzenlendi.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Bitki Koruma Ürünleri Eğitim Toplantısı'nın ikincisi Akhisar'da gerçekleşti. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan toplantıya Akhisar, Kırkağaç, Soma, Gölmarmara, Gördes ve Demirci İlçesinde faaliyet gösteren 110 adet Bitki Koruma Ürünleri Bayi/Toptancısı ile İlçe Müdürlüklerinde denetimde görevli Bitki Koruma Ürünleri Kontrol Görevlileri katıldı.

Bitki Koruma Bayilik Toplantısına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç,  Kırkağaç İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cihan Doğan, Soma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayati Aslan, Gördes İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Akyol, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, teknik personeller, bayiler ve toptancılar katıldı.

Toplantıda, yürürlükteki mevzuatlar, bitki koruma ürünleri numune alımı, Bayi ve Toptancıların taşıması gereken asgari fiziksel şartlar, bayi ve toptancıların sorumlulukları, Bitki Koruma Ürünleri Stok Takip Sistemi, BKÜ Veri Tabanının tanıtımı ve doğru kullanımı konularına yönelik sunum ve bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca 2024 yılında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından dahil edilmiş olduğu Bağda Kalıntı Eylem Planı, temiz üzüm ve kalıntısız asma yaprağı elde etmek için dikkat edilmesi gerekenler, biyolojik ve biyoteknik mücadelenin önemli olduğu konulara değinildi.

Sağlıklı ve kalıntısız tarım

Toplantıda Bitki Koruma Ürünleri Bayi sayısında 3. sırada olduğunu dile getiren Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk,

“Manisa Ülkemiz genelinde Bitki Koruma Ürünleri Bayi sayısı bakımında 3. sırada yer almaktadır. Tarımsal üretimin en önemli paydaşlarından biri olan BKÜ Bayilerinin mevzuat kapsamında uyması gereken hususlar sahada karşılaştıkları sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerilerini değerlendirmek adına bu toplantıyı gerçekleştirdik. Bitki koruma ürünlerinin kullanımının, izlenmesinin ve kontrolünün önemi gün geçtikçe artmaktadır. Tarımsal ürünlerde pestisit kalıntısı miktarlarının azaltılması, kalıntı miktarlarının yasal sınırlar içerisinde tutulması, tüketicilerimizin sağlıklı gıdalara ulaşarak sağlıklarının korunması, sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile toplantı sona erdi.

 
 

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }