Yerel

Başkan Zeyrek: “12 Bin 500 Evladımıza 17 Farklı Branşta Destek Sağlıyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden ve Manisa’nın tek kadın basketbol takımı olan Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nı konuk etti.

Ziyarette Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, eşi Sabriye Akın, Başkan Yardımcıları Evren Erbaş ve Hüseyin Maliz, Turgutlu Belediyespor Başkan Yardımcısı Emrah Kanık, CHP İlçe Başkanı Hasan Ayma, Baş Antrenör İstemihan Örücü ve teknik heyet de hazır bulundu.

Başkan Zeyrek, sporculara hitaben yaptığı konuşmada, Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde 12 bin 500 çocuğa spor eğitimi verdiklerini ve toplamda 17 farklı branşta destek sağladıklarını belirterek, "Sizlere de başarılar diliyorum. Çetin Başkanım sağ olsun, sizin gibi genç kardeşlerime hem kişisel yeteneklerinizi geliştirmek hem de şehri temsil etmek adına büyük imkanlar sunmuş. Manisa’yı temsil eden tek kadın basketbol takımı olmanız gurur verici. Hocalarınızın da emeğine sağlık" dedi.

Sporculara başarı dileklerinde bulunan Zeyrek, gençlerin hem sporda hem de kişisel gelişimlerinde büyük önem taşıyan bu tarz projelere destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Ziyaretin sonunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e, Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı tarafından 45 numaralı forma hediye edildi.

'Birçok başarıya imza attık'

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise takımın kuruluş sürecini anlattı. Başkan Akın, "2019’da yerel seçimleri kazandıktan sonra kadın cinayetlerinin artış gösterdiği bir dönemde, bu alanda farkındalık oluşturmak ve çocuklarımızın spor alışkanlıklarını geliştirmek amacıyla kadın basketbol takımı kurduk. Bugüne kadar birçok başarıya imza attık ve takımımız önemli bir sosyal mesaj vermeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Başkan Zeyrek, Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı’nın kuruluş sürecini anlatan videoyu da izledi. Sporcuların başarılarını takdir eden Zeyrek, bu tür projelerin gençler için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ve her zaman destekçisi olacaklarını belirtti.

Ziyaret, sporcuların ve belediye başkanlarının karşılıklı temennileriyle sona erdi.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }