SİYASET

BAŞKAN ÖZALPER: “Türkiye’nin geleceğini tehdit değil uzlaşma belirleyecek”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, “Cumhuriyet Halk Partisi ve Halk TV ayağınızı denk alın” şeklindeki açıklamalarına ilişkin, “Siyasi nezaket ve olgunluk, tehditler karşısında sergilenmesi gereken en güçlü yanıttır” dedi.

“SİYASİ NEZAKET EN GÜÇLÜ YANITTIR”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin konuşan Başkan Özalper, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, ülkemiz demokrasisi adına önemli bir adımdı. Ancak ne yazık ki, Devlet Bahçeli ve bazı MHP’li isimlerin söylemleri, bu önemli günde tansiyonu yükseltmeye yönelik oldu. Siyaset arenasında elbette sert tartışmalar olabilir, fakat siyasetin normalleşme sürecinde bu tür tehditvari ve anormalleşen tavırlar, Türkiye’ye fayda sağlamaz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ TEHDİT DEĞİL UZLAŞMA BELİRLEYECEK”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, “Cumhuriyet Halk Partisi, toplumsal huzuru ve siyasi nezaketi her zaman ön planda tutmuştur. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in bugünkü tutumu da bu çizgiyi korumanın en güzel örneğidir. Devlet Bahçeli’ye ve onun temsil ettiği anlayışa şunu söylemek isterim: Siyaset normalleşirken, anormalleşen söylemlerle ne topluma ne de devlet adamlığına bir katkı sunabilirsiniz. Türkiye’nin geleceğini tehdit ve gerilim değil, uzlaşma ve demokrasi belirleyecek. Unutulmamalıdır ki, halkımız bu tür anormalleşen tavırları değil, demokrasinin ve adaletin hakim olduğu bir Türkiye’yi hak ediyor” diye konuştu.

“TEHDİDİN DEĞİL ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLACAĞIZ”

Başkan Özalper son olarak şu ifadeleri kullandı, “CHP olarak bizler, bu tür saldırgan söylemlere aynı şekilde karşılık vermek yerine, toplumsal huzur ve barış içinde siyaset yapmayı tercih ediyoruz. Siyasi nezaket ve olgunluk, tehditler karşısında sergilenmesi gereken en güçlü yanıttır. Türkiye’nin geleceği tehditlerle değil, toplumsal uzlaşı ve demokrasinin güçlenmesiyle şekillenecek. CHP olarak bu doğrultuda yürümeye devam edeceğiz. Bizlerin görevi, halkımıza huzurlu ve güvenli bir gelecek sunmaktır; tehditlerin değil, çözümün parçası olacağız”

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }