SİYASET

Başkan Özalper “Eğitim siyasi çekişmelerin üzerindedir”

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, okullardaki temizlik sorununa ilişkin açıklama yaptı. Başkan Özalper, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın başarısızlığı, AK Parti’nin tutarsız eğitim politikaları ve CHP’li belediyelere yönelik düşmanca tavırlar kabul edilemez” dedi.

Okullardaki hijyen sorunu üzerine açıklama yapan CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Ankara Büyükşehir Belediyesi temizlik ekiplerinin engellenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

“NEFRET SİYASETİ ÇOCUKLARIMIZA HAKSIZLIK”

Başkan Özalper, “Son günlerde ülkemizin gündemini meşgul eden ve eğitim sistemimizin temel taşlarından biri olan okullarımızın temizlenememesi sorunu, AK Parti hükümetinin uzun yıllardır sürdürdüğü başarısız Milli Eğitim politikalarının acı bir sonucudur. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın, okulların temizlik sorununu çözmek adına sergilediği insiyatif ve sorumluluk bilinci takdire şayandır. Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim almasını sağlamak adına her türlü desteği sunmaya hazır olan Mansur Yavaş, örnek bir sosyal belediyecilik anlayışı sergilemiştir. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yardımı geri çevirmesi ve okul müdürlerine bu desteği reddetmeleri yönünde baskı yapılması, AK Parti’nin halka hizmet etme amacından ne kadar uzaklaştığını bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu noktada Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendi kaynaklarıyla okulları temizlemek için elinden geleni yaparken, okul müdürlerine bu yardımı kabul etmemeleri yönünde baskılar yapılması, çocuklarımızın hijyenik bir ortamda eğitim almasını engellemekle eşdeğerdir. İzmir Bornova Naldöken'deki Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde temizlik sorunun çözülmesi için muhtar tarafından Bornova Belediyesi'ne başvurulmuştu fakat Bornova Belediyesi’nin okula gönderdiği temizlik ekibi, okul yönetimi tarafından engellendi. Buca ilçemizde de belediyemiz aynı engellemeyi yaşadı. Bu adım, sadece CHP’li belediyelere yönelik bir siyaset değil, aynı zamanda halkımızın çocuklarına karşı yapılmış bir haksızlıktır. Eğitim her şeyden önce siyasi çekişmelerin üzerinde tutulması gereken bir meseledir” dedi.

“CHP ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAKTIR”

İl Başkanı İlksen Özalper, “Milli Eğitim Bakanı’nın bu süreçte sergilediği tutum da kabul edilemez. Bakanlık, kendi sorumluluklarını yerine getiremiyorsa, yerel yönetimlerin desteğini kabul etmek zorundadır. Eğitimde eşitsizlik yaratacak, çocuklarımızı hijyenik olmayan koşullarda bırakacak bu tutarsız politikalar derhal terk edilmelidir. AK Parti’nin, kendi belediyeleriyle iş birliği yaparken, CHP’li belediyelere yönelik sergilediği bu ötekileştirici tavır, halkın faydasına değil, siyasetin dar çıkarlarına hizmet etmektedir. CHP olarak, çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim ortamında yetişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. Bu sorunları görmezden gelen ve çözüm üretmeyen Milli Eğitim Bakanı’nı derhal istifaya çağırıyor, AK Parti hükümetini de halkın gerçek ihtiyaçlarına kulak vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }