SPOR

Alaşehirli sporculardan büyük başarı

Alaşehir İlçe Spor Müdürlüğü Spor Kulübü sporcuları, Eskişehir'de Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 6. Uzay Modelleri Türkiye Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı.

Türk Hava Kurumu Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen yarışmada, sporcular üç farklı kategoride (S3A Paraşüt, S6A Streamer ve S9A Gyrocopter) mücadele ederek toplamda 10 madalya kazandı.

S3A Paraşüt kategorisinde Aylin Akar birincilik kürsüsüne çıkarken, Çınar Sarıkurt ikinci, Ali Buğurcu üçüncü ve Hacernaz Kaya dördüncü oldu. S6A Streamer kategorisinde Elif Toker birinci, Ali Buğurcu ikinci, Selçuk Gürkan üçüncü ve Hacernaz Kaya dördüncü sırada yer aldı. S9A Gyrocopter kategorisinde ise Hacernaz Kaya birinci, Çınar Sarıkurt ikinci, Ali Buğurcu üçüncü, Elif Toker dördüncü oldu. Ayrıca, Büyükler S6A Şerit kategorisinde Muammer Sarıkurt ikinci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Sporcular, bu üstün performanslarıyla 2025 yılında Sırbistan’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandılar. Elde edilen bu başarı, hem kulüp hem de ülke adına büyük bir gurur kaynağı oldu.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }