Yerel

Akhisar Bakkallar Odası’nın en yaşlı üyesi Abdül Balolsun’a üstün şeref belgesi takdim edildi

Manisa’da 37. Ahilik Haftası, çeşitli etkinliklerle devam ederken, bu kapsamda Akhisar Bakkallar Odası’nın en yaşlı üyesi olan 93 yaşındaki Abdül Balolsun’a Üstün Şeref Belgesi verildi.

72 yıldır esnaflık yapan Abdül Balolsun, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Manisa Ticaret İl Müdürü Serkan Karabacak ve diğer yetkililerin katılımıyla işyerinde ziyaret edildi.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında onurlandırıldı

Başkan Geriter, Ticaret İl Müdürü Karabacak ile birlikte Abdül Balolsun’a Üstün Şeref Belgesi ve Ahi Beratı takdim etti. Ziyarete MESOB Başkanvekili ve Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül ile Akhisar Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara da katıldı. 1931 doğumlu olan Abdül Balolsun, 1952 yılında nalbant olarak esnaflık hayatına başladı. 1970 yılında bakkallık yapmaya başlayan Balolsun, 1992’de odaya kayıtlı bir esnaf oldu.

Geriter’den teşekkür

Başkan Hasan Geriter, ziyaretin ardından, “37. Ahilik Haftası kapsamında, Akhisar Bakkallar Odamızın en yaşlı üyesi Sayın Abdül Balolsun'u işyerinde ziyaret ettik. Misafirperverliği ve hoş sohbeti için kendisine teşekkür ederim” dedi. Ahilik kültürünü yaşatan Abdül Balolsun, Manisa esnafları arasında büyük saygı gören bir isim olmaya devam ediyor.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }