ANA MANŞET

1205ten beri var olan geleneğin 37incisi Manisa’da kutlanıyor

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa halkını ve esnafını Ahilik kültürünü tanıtmak amacıyla bu yıl 23-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerine katılmaya davet etti.

Başkan Hasan Geriter Ahilik Haftası’na tüm halkı davet etti

Başkan Geriter yaptığı açıklamada,  “Dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın zanaat ile birleşimi olan ahilik çalışma hayatında ve sosyal yaşamda, iyi ahlakı, bilimi ve eğitimi esas alan öğretileri içeren bir yapılanmadır. Özetle Ahilik, sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan esnaf geleneğimizdir” dedi.

Geriter, “Yardımlaşma, dayanışma ve ahlaklı çalışma gibi prensipleri ile esnafımıza ve topluma yüzyıllarca yön vermiş olan Ahilik kültürünü tanıtmak ve Ahi Evran Veli'nin Anadolu’da başlattığı Ahiliği yaşatmak amacıyla her yıl 81 ilde Ahilik Haftası kutlamaları yapılmaktadır. Ticaret Bakanlığı tarafından organize edilen Ahilik Haftasının bu yıl 37’incisini kutluyoruz. Ahilik kültürünün tanınması, gelecek nesillere aktarılması amacıyla bu yıl Ahilik Haftası kutlamalarını 23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriyoruz” dedi.

Hafta boyunca etkinlikler sürecek

Geriter, “İlimizde Ahilik Haftası kutlamaları 24 Eylül Salı günü Cumhuriyet Meydanında saat 10.00’da Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayacak. Ardından Sayın Valimizi makamında ziyaret edeceğiz. 10.45 te başlayacak kortej yürüyüşünün ardından saat 11.00 de Bedesten Salonunda kutlama programı ve şed kuşatma töreni gerçekleştirilecek. Programda, yılın ahisi, kalfası ve çırağına ödülleri verilecek. Program sonrası Bedesten önünde Ahi Lokması ikramımız olacak.  Saat 13.00 da Manolya Meydanında Ahi Pilavı ikramımız gerçekleştirilecek. Davetiyemizde Manolya Meydanında açacağımızı duyurduğumuz fotoğraf sergisi hava muhalefeti riski nedeniyle Kültür Sitesi Fuaye Salonunda yapılacak ve gün boyu vatandaşlarımıza açık olacak. Manolya Meydanı karşısında, Kızılay’ın kan bağışı ile İl Sağlık Müdürlüğünün organ bağışı standı kurulacak. Saat 20.00 de ise Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen TSM konseri, Kültür Sitesi Lale Salonunda gerçekleştirilecek. Cuma günü yapılacak vaaz programından önce Mevlid-i Şerif okunacak ve vaaz programlarında ahilik konusuna yer verilecek. Cuma namazının ardından Hatuniye ve Sultan Camilerinin önünde halkımıza Ahi Lokması dağıtımı yapılacak” diye konuştu.

Ahilik felsefesinin yaşatılması ve tanıtılması amaçlanıyır

Geriter, “Ayrıca İl Kutlama Komitemizce Manisa’da Yılın Ahisi seçilen Kula Leblebisi İmalatçısı Sayın İbrahim Karcıoğlu, Ticaret Bakanlığımızca yapılan değerlendirmeye göre, “Ahi Esnaf Beratı” ödülünü almaya layık görülmüştür. Bu da Manisa’mız adına hepimiz için gurur vesilesi olmuştur. Başta Valimiz Sayın Enver Ünlü ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ferdi Zeyrek olmak üzere, kutlama programımızın hazırlanmasına katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımızın yönetici ve çalışanlarına Manisa esnaf ve sanatkârı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle esnaf ve sanatkârlarımız ile halkımızın Ahilik Haftasını kutluyor, Ahilik felsefesinin yaşatılması ve tanıtılması adına düzenlenen kutlamalara tüm vatandaşlarımızı davet ediyor, tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum.” Dedi.  2023 yılında 59 yıllık saraç Şakir Sabancıoğlu seçilmişti.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }