EKONOMİ

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında Haliç Üniversitesi'nde anıldı

İSTANBUL (AA) - Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümünde Haliç Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Haliç Üniversitesi İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle düzenlenen etkinliğe ev sahibi yaptı.

Öğrenci ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği program Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç'ın konuşmasıyla başladı.

İnanç, konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un sadece bir şair olmadığını belirterek, "Mehmet Akif Ersoy aynı zamanda bir alim ve mütefekkirdir. Başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere bu topraklarda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." ifadelerini kullandı.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ise İstiklal Marşı'nın diğer ulusal marşlar gibi başlayan veya biten bir hareket sonunda yazılmadığını, Milli Mücadele Döneminin cephe sıcaklığının en yüksek olduğu dönemde yazıldığına dikkat çekti.

İstiklal Marşı'nın dönemin ruhunu ve felsefesine yer veren bir milli mutabakat metni olduğunu kaydeden Yılmaz, dünya görüşü olarak, istikbale ve istiklale dair bir kanıt niteliğinde olduğunu aktardı.

Yılmaz, Mehmet Akif Ersoy'un sözüyle eylemi arasında birlik sağlamış bir ahlak ve karakter abidesi olduğunu belirterek, İstiklal Marşı'nın da bu karakterin ürünü olduğunu vurguladı.

Programın son bölümünde Konservatuvar Bölümü’nün şiir ve koro icraları yer aldı. Mehmet Akif Ersoy’un en sevilen şiirleri ve İstiklal Marşı’nın farklı besteleri izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Etkinlik sonunda tüm katılımcılara Mehmet Akif Ersoy'un Safahat eseri hediye edildi.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }