Yerel

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Su Tasarrufu İçin Çalışmalarına Devam Ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, su kaynaklarını korumak amacıyla su tasarrufu sağlama çalışmalarını sürdürüyor. Kurakçıl peyzaj tasarımlarına yönelen belediye, 50 bin metrekarelik Süs Bitkileri Üretim Tesisi’nde ürettiği bitkileri şehrin 17 ilçesinde kullanıma sunarak, su tasarrufu sağlıyor.

Kent Estetiği Daire Başkanı Emine Müge Kuğu, "Başkanımız Ferdi Zeyrek, suyun ekonomik olarak kullanılmasını önemsiyor ve gereksiz tüketimin önüne geçilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz" diyerek, sürdürülen projelere dikkat çekti. Bu doğrultuda Manisa’nın tamamında kurakçıl peyzaj tasarımlarına yer verilirken, şehrin peyzaj ihtiyaçları da Süs Bitkileri Üretim Tesisi’nde karşılanıyor.

Serada Üretilen Bitkiler İl Genelinde Kullanılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yıllık 1 milyonun üzerinde üretim kapasitesine sahip olan Süs Bitkileri Üretim Tesisi'nden ürettiği 370 bin mevsimlik çiçeği merkez ve 17 ilçeye dağıtarak, kent peyzajında kullanıyor. Kent Estetiği Daire Başkanı Kuğu, "Bu çiçeklerin yüzde 50’sini kendi tohumlarımızdan ürettik, geri kalanını ise satın aldık. Ürettiğimiz bitkiler, okullar, şehitlikler ve kamu alanlarında da kullanılmakta" dedi. Ayrıca, Manisa'daki 270 şehit mezarına 270 gül ve 5.500 gazanya dikimi yapılarak özel çalışmalar gerçekleştirildi.

Kurakçıl Peyzaj ve Su Tasarrufu Çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele etmek için suya daha az ihtiyaç duyan bitkileri tercih ediyor. Başkan Kuğu, "Kurakçıl peyzaj çalışmalarına önem veriyor ve su tasarrufu sağlayan bitki grupları ile sürdürülebilir projeler geliştiriyoruz" şeklinde açıklamada bulundu. Bu kapsamda, yaklaşık 300 bin çalı grubu bitkisi üretildi ve üretim kapasitesi artırılmaya devam ediliyor.

Üretim Kapasitesi Artırıldı

Süs Bitkileri Üretim Tesisi, yapılan bakım ve iyileştirmelerle üretim kapasitesini artırdı. Fidanlık Müdürü Arzu Yetişen, "600 bin adet mevsimlik çiçek ürettik. Menekşe, gazanya ve aslanağzı gibi bitkiler üretiyoruz" diyerek üretim faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti. Ziraat Teknikeri Gökmen Çelik ise, tesisin yıllık üretim kapasitesinin 1 milyonun üzerine çıktığını ifade ederek, daha fazla üretim yapmak istediklerini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, su tasarrufu sağlarken, kent peyzajını da güzelleştiren projelerle çevre dostu bir yaklaşım sergiliyor.

{ "vars": { "account": "UA-43204872-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }