Manisa’da tarihi gösteri Manisa’da tarihi gösteri

Yatmadan önce bir kase kadar yoğurt tüketmenin vücudunuza olan olumlu etkilerini öğrenmeniz sağlıklı bir yaşam için atacağınız önemli adımlardan biri olacaktır. İşte uyumadan önce yenilen bir kase yoğurdun 8 mucizevi faydası...


Yoğurt, sağlıklı bir beslenme planının önemli bir parçasıdır, ancak yatmadan önce bir kase yoğurt yemenin bu kadar büyük bir etkisi olabileceğini biliyor muydunuz? İnanılmaz faydalarıyla yoğurdun özellikle uyumadan önce tüketilmesinin vücuda olan etkileri şaşırtıcı olabilir.

Yatmadan önce bir kase yoğurt yemenin 8 faydası  


Kilo vermeye yardımcı olur 

Yapılan birçok bilimsel araştırma yoğurdun kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Yoğurdun içerdiği kalsiyum ve amino asitler bünyede bulunan fazla yağları yakarlar. Bunun yanında kasları kuvvetlendirir. Bununla birlikte gereksiz yağların dışarı atılmasında yağ hücrelerine katkıda bulunurlar.

Soğuk algınlığından korur

Bu konuyla alakalı yapılan birçok bilimsel çalışma yoğurdun soğuk algınlıklarını önlediğini ortaya koymuştur. Özelikle geceleri düzenli olarak tüketilen bir miktar yoğurt hücrelerin mikroplarla savaşmasını kolaylaştırır. Ayrıca yoğurdun kan hücrelerini güçlendirme özelliği de bulunmaktadır.

Yüksek tansiyonu önler 

Günlük olarak tüketmemiz gereken tuz miktarını aşmamız durumunda hipertansiyon, böbrek ve kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalimiz yükselir. Yüksek tansiyonda birçok hastalığın ana sebebidir, özellikle kalp sağlığını ciddi anlamda tehdit eder. Bu yüzden günlük bir kase yoğurt tüketimi hipertansiyonu engeller ve dolaylı olarak bu genel vücut sağlığını korur.

Diş sağlığı için faydalıdır

Marmara Üniversitesinde yapılan bir araştırma sonucu, yoğurdun diş mineleri için çok faydalı bir besin kaynağı olduğunu ortaya koymuştur. Bunun yanında yoğurdun bol miktarda içerdiği laktik asitler diş etlerini korumada önemli görevler üstlenmektedirler. Özellikle geceleri düzenli olarak tüketilen bir kase yoğurt diş ve dişe bağlı hastalıklara yakalanmaz riskinizi azaltır.


Zararlı bakterileri etkisiz hale getirir

Yoğurt bağırsak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakterilerin dışarı atılmasına yardımcı olur. Genel anlamda sindirim sistemi için faydalı bir besin kaynağıdır. Yoğurdun sindirimi kolay olduğu için özellikle diyet yapanların akşam saatlerinde tüketmesi önerilir.

Daha rahat uyku sağlar

Tek yapmanız gereken bu gece bir kase yoğurt yiyip uyumak. Faydasını ilk günden hissedeceksiniz. Ama unutmadan hazır yoğurt kullanmıyoruz. Ev yoğurdu şart.

Cilde olan faydası 

Yoğurdun cilt sağlığına birçok faydası vardır. İçerdiği çok farklı ve zengin miktardaki bileşen ve besinler silt sağlığını korur ve cilt hücrelerinin yenilenmesine, onarılmasına yardımcı olur. Ayrıca cilde meydana gelen çizgilerin ve tahrişlerin ortadan kalmasında etkili olabilir.

Bünyeyi kuvvetlendirir

Özellikle geceleri yenen bir porsiyon yoğurt, önemli bir miktarda potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko ve vitamin B5 içermektedir. Yoğurt ayrıca, kırmızı kan hücrelerini korur ve sinir sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olan B12 içerir. Düzenli olarak yoğurt tüketimi bu besinlerin eksikliğinden kaynaklanan açığın ortaya çıkmasını engeller.


Not: Bu maddeler yoğurdun gün içerisinde yense bile oluşabilecek faydalarıdır. Yoğurdu geceleri yatmadan önce tüketmek ise faydalarını daha iyi, hızlı ve fazla hissetmemiz için önemlidir.


 

Kaynak: MYNET