Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, son günlerde ülke gündemine oturan ve 31 Mart yerel seçimlerinde kendilerine geçen Yunusemre Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Özgür Özgül’e CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP İl Başkanı İlksen Özalper, CHP Yunusemre ilçe Başkanı Mehmet Arslan, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda partili katıldı.

“Şimdi hesap verme dönemi”

Ziyarette konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'nın hakkını başkalarına peşkeş çekenlerin döneminin bittiğini vurgulayan Özel,

Durbay bilim fuarında öğrencilerle buluştu Durbay bilim fuarında öğrencilerle buluştu

“Şimdi onların hesabını verme dönemi başladı. Çünkü bu Manisa'da esnaf yokmuş gibi Türkiye'nin öbür ucundaki esnafla şirketlerden ihaleler verenler veya Manisa'nın varlıklarını birilerine peşkeş çekip oradan bir parçayı finanse edenler, oralardan bazı işleri, kirli işleri siyasete finansmanında kullananların döneminin sona ermiş olmasını büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Bundan sonra kimseyi üzmeden, rencide etmeden, ailelerle uğraşmadan ama gerçek sorumlular savcılık önünde, geriye dönük olarak hesaplarını verecekler. O konuyu yapmazsak zaten kendimizi inkar etmiş oluruz” dedi.

CHP’Li Özel, kimsenin ekmeğiyle oynamayacaklarının altını çizdi.

Sonuçları ne olursa şehit cenazesine katıldı

Irak'ın kuzeyinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın cenaze töreninde yaşananlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özel,

“Manisa'nın evladı Özgür Özel sanki kendi şehrinde şehit cenazesine gidemiyormuş diye bir algı yaratmaya çalışanlar oldu. Şehidimizi karşıladık. Orada bir provokasyon var diye uyardılar. Dedim ki Özgür Özel Manisa'da şehit cenazesine gitmedi dedirteceğime. Ölmeyi göze alıyorum dedim ve o cenazeye geldim. Kendisi de hiç söylemedi, biz de söylemedik. İnsanlar üzülmesin, korkmasın diye bana tahsis edilmiş koruma ekibinin başı emniyet müdürünün kolu kırıldı, kaburgaları kırıldı. Tam iki ay boyunca görev yapan şimdi o görüntülerin içinden görüyoruz ki büyükşehir belediyesi personelleri var. Yunusemre Belediyesi'nin personelleri var. Teker teker hepsi ortaya çıkacak. Biz Özgür Özel şehit cenazesine gidemez dedikleri yere gittik. Cenazeye katıldık şehrimizden ayrıldık ve ilk bayramda 800 kişiyle birlikte Hatuniye Camiinde bayramlaştık. Manisalılar evladına sahip çıkmıştır. Kumpasçıların, kumpasçıların, kurdukları her türlü tuzak ve pusu boşa düşmüştür. Manisa'da Özgür Özel'in yüzde altmış oy almıştır. Ve bugün o caminin ve aynı yerde olan bir belediyede o kumpasın iki tarafı var. İkisini de biliyoruz. Hepsinin hesabı görülecek. Hepsi yargı önünde hesap verecek. Ve Ben Manisalılara efendim Özgür Özel şehrinde şehit cenazesinde protesto edildi haberinden partimizi belli bir noktaya düşürmek isteyenlere en iyi cevabı Manisalılar verdi. Üç Manisalıdan ikisi Özgür Özel'in partisine, Özgür Özel'in adaylarına oy verdiler. Biz bu anlamda Manisalılara çok teşekkür ediyoruz. O rezil kumpasın bütün bileşenleri önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Kanun önünde hesap verecekler. Siyasi sorumlularıyla da bir siyasi arenada gerekli mücadeleyi vereceğiz” dedi.

İsraf Genelgesi geliyor

Aldıkları bir kararı da açıklayan Özel,

“Önümüzdeki hafta bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyelere bir israf ve tasarruf genelgesi yollayacağız. Geçmiş şatafatından arınacağız. Dün Denizli'deydik. 45 tane makam arabası iade edildi. Daire başkanlarını bırakın, daire başkanlarının özel kalemlerine kadar makam arabalarının tahsis edildiği bir süreç var. Herkes belediyeye kendi arabasıyla gelecek. Havuzdaki arabadan kamu görevi çerçevesinde ihtiyacını karşılayacak. Ondan sonra kendi arabasıyla evine dönecek. Öyle tabii ki belediye başkanının makam arabası olur. Temsilin gereği olur. Makamın gereği yapılacak işler olur. Ama belediyede eş dosta, arkadaşa önüne gelene makam arabası tahsis eden, herkese bir makam veren, altına araba çeken zihniyet ne zaman bu ülkede açlık, yoksulluk ortadan kalkar? O zaman bu makam arabası meselesinde belki bir tık daha müsamahakâr olabiliriz. Önümüzdeki hafta yayınlayacağımız tasarruf genelgesiyle Türkiye'de yeni bir çağ, yeni bir çığır açacağız. Sonra da herkesten bu tasarrufa ve bu israfı sonlandırmaya katkı sağlamasını isteyeceğiz. Diğer partilere de örnek olmasını isteyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban da Özgür Özel’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban Özgür Özel’e Manisa’ya has hediyeler takdim etti.

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr