Sabah saatlerinde Cihangir'deki evinde yaşamını yitirdi. Üzücü haberin ardından Sevda Ferdağ kimdir, kaç yaşındaydı? gibi soruların yanıtları merak edildi. İşte usta oyuncu Sevda Ferdağ hakkında tüm merak edilenler...

Yeşilçam

Rio’da değil Manisa’da bir Karnaval Rio’da değil Manisa’da bir Karnaval

Yeşilçam döneminin ünlü oyuncularından gerçek adı Lütfiye Dumrul olan Sevda Ferdağ, sabah saatlerinde Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti. 81 yaşındaki oyuncu, uzun süredir hastalıklarla mücadele ediyordu.

Vefat haberini Film-San Vakfı duyurdu

Oyuncunun ölüm haberini Film-San Vakfı "Türk sinemasının önemli oyuncularından Sevda Ferdağ'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" açıklamasıyla duyurdu.

Sevda Ferdağ'ın ölüm nedenini adli tıp açıklayacak.

Yeşilçamm

Sevda Ferdağ kimdir?

1942'de Edremit'te doğan Ferdağ, 1958'de rol aldığı O Günden Sonra filminin başarısız olması sonucu Almanya'ya yerleşti. Ablasının ısrarlarıyla 1963'te Türkiye'ye dönen Sevda Ferdağ, 'Azrailin Habercisi' ile oyunculuğa yeniden başladı. Bu filmle büyük ilgi gören Ferdağ, 2009'a kadar yaklaşık 150 filmde rol aldı.

Oyuncunun en çok bilinen filmlerinden biri de Kapıcılar Kralı (1976). Yönetmenliğini Zeki Ökten'in yaptığı, senaryosunu Umur Bugay'ın yazdığı filmin başrollerinde Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Bilge Zobu ve Sevil Üstekin'in yer alıyordu.

Kaynak: mynet