MANİSA SU ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, yaklaşan kış mevsimine yönelik yaptığı hazırlık çalışmalarını yağmur suyu hatları ve ızgaralarında gerçekleştirdiği çalışma ile sürdürüyor. Kent genelindeki yağmur suyu hatları ve ızgaralarını elden geçiren MASKİ ekipleri, yaptıkları çalışma kapsamında ızgaralara yağmur sularının getirdiği çöp, kum, yaprak ve pislikleri temizliyor.

 MASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipleri kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte kent genelinde bulunan yağmur suyu hatları ve ızgaralarını temizliyor. Gerçekleştirilen çalışma ile yağmur suyunun hızlı bir şekilde akışının sağlanması ve yaşanabilecek herhangi bir su baskınının önüne geçilmesi hedefleniyor. Yapılan çalışma ile ızgaralara yağmur suları ile gelen çöp kum, yaprak ve diğer pisliklerin temizlendiğini dile getiren MASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Hasan Patel, kış aylarında meydana gelebilecek şiddetli yağışlarda herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemesi için çalışmalara başladıklarını dile getirdi. Kanalizasyon Dairesi Başkanı Patel, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ekiplerimiz yağmur suyu hatları ve ızgara temizliği çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu anlamda kış mevsimi başlamadan önlemimizi almış oluyoruz. Amacımız yağmur suyu hatlarında ve ızgaralarındaki tıkanıklıklardan meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek” dedi.

Vatandaşa çöp uyarısı

Yağmur suyu hatlarının ve ızgaralarının tıkanmaması noktasında vatandaşlara da görev düştüğünü belirten MASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanı Hasan Patel, vatandaşların yağmur suyu ızgaralarına çöp atmamaları konusunda uyarıda bulundu. Patel, ızgaraların yakınına çöp ve diğer malzemelerin bırakılmasının da yağışlarla birlikte ızgaraların tekrar tıkanmasına neden olacağını kaydetti.

 

 

Editör: TE Bilisim