Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Manisa merkez ve ilçelerde yer alan  8 Ticaret ve Sanayi Odası ile 5 borsanın Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterlerin katıldığı müşterek istişare toplantısı Turgutlu’da Sevilen Otel’de gerçekleşti.

Turgutlu Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının divan başkanlığını Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayati Dolman, katip üyeliklerini ise Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yavuz Semizler yaptılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Orcan, oda ve borsa başkanlarını, yönetim kurulu üyelerini ve genel sekreterleri Turgutlu’da misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İstişare toplantısında yer alan gündem maddelerin ilkinde Manisa Oda ve Borsaların Akademik Danışmanlığını yapacak olan Prof.Dr.Mustafa Tepeci bir sunum gerçekleştirdi. Tepeci sunumunda oda ve borsalar ile yapabilecekleri çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda ayrıca, Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi’nden Buket Turamanlar, ajansın destekleri konusunda, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi İzmir Direktörü Arzu Amirak, ABİGEM’in sunduğu hizmetler hakkında son olarak da Kredi Garanti Fonu Manisa Müdürü Fahri Gülbudak ise KGF’nin çalışmaları konusunda bilgiler verdiler.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun toplantının son bölümünde yaptığı konuşmada, Manisa’da 5 kurumun bir araya gelerek oluşturduğu Manisa Güç Birliği Platformu hakkında açıklamada bulundu. Manisa Ticaret Borsası, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Manisa ve Manisa’yı Tanıtma ve Turizm Derneği ve Şehzadeler Ziraat Odası ile birlikte hazırlanan Güç Birliği Protokolüne imza attıklarını belirten Başkan Coşkun, ‘Bu kurumların birlikteliği Manisa’da büyük yankı uyandırdı. Birlik ve beraberlik mesajımıza her kesimden olumlu tepkiler aldık. Bu platform Manisa’da birlikte hareket etmek olgusuna büyük katkı sağlayacak’ dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ocak ayı içerisinde Köln ve Münih’e iş ve inceleme gezisi düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Coşkun, ‘Bu tür organizasyonlarımız ile işadamlarımıza yeni pazarlar yaratıyoruz. Köln ve Münih organizasyonumuz KOSGEB’in desteği ile gerçekleşiyor’ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim