BAŞKAN ERYILMAZ, “FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞININ ÜZERİNİ KAPATTILAR” BAŞKAN ERYILMAZ, “FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞININ ÜZERİNİ KAPATTILAR”
Avukat Turhan, "İç işleri bakanlığına resmi başvurumuzu da yaptık.  Manisa'da baktık ki bu tür eşitsiz uygulamalar yok. Biz de resmi olarak imar hukuku bakımından Manisa'y bağlanmak istedik"
Kamuoyunda "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen grup, Cumhuriyet Meydanı önünde toplanarak eylem yaptı.
İzmir'in Balçova ilçesinde tapulu arazilerindeki imar düzenlemesinde düşük emsal verilerek mağdur edildiklerini savunan "Balçova Arsa Mağdurları" grubu Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Ellerinde taleplerini içeren pankartlar taşıyan ve "imar kurbanları" olduklarını ileri süren grup slogan attı.
Mağdurların avukatı olan Mustafa Kemal Turan, 2007 yılından bu yana Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) hukuk mücadelesi verdiklerini hatırlatarak, "AHİM  bize yaklaşık 1970'den beri hak kaybı olduğuna dair beyanda bulundu. Dolayısıyla 1970'den bu yana hak kaybını teknik ve hukuki olarak ispatladık" dedi.
AHİM Büyük Daire'nin de sorunun çözümü için kendilerine bir cevap verdiğini aktaran Turan, "Büyük Daire kıymet noktasında son değerlenirmesini yaparken  şunları söyledi:  "Eğer bir il ve ilçedeki mülkiyet sorunu çözülemiyorsa vesayet rejimi olarak yakın ile ya da iç işleri bakanlığına başvurulması gerekiyor." Biz de tazminatlarımızı almak için bu kapsamda İç işleri bakanlığına resmi başvurumuzu  yaptık.  Manisa'da baktık ki bu tür eşitsiz uygulamalar yok. Biz de resmi olarak imar hukuku bakımından Manisa'ya bağlanmak istedik " diye konuştu.
Arsa mağdurlarının sorunlarını dile getiren Turan, "Bu insanlar hazinen yerini işgal etmek yerine ya da rastgel çarpık yapılaşma yapmak yerine belediyeye başvuruyorlar. Balçova Belediyesi de 'Gelin size imarlı arsa verelim' diyor. Bu insanlar da yaklaşık 40 sene önce paralarını ödüyorlar. Balçova'nın barajı bu paralarla yapılıyor. Bu insanlar belediyeye güvenerek edimlerini yerine getiriyorlar. Ama malesef Balçova belediyesi be İzmir Büyükşehir belediyesi bu edimleri yerine getirmeyince 'Biz artık kurbanlık koyun değiliz. İmar kurbanı değiliz' diye hukuk mücadelesini başlattılar" şeklinde konuştu.
Turan, tazminatlarını alabilmek için 10 Ağustos'da yapılacak olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplantı salonuna gideceklerini bildirdi.
YÜZLERCE BALÇOVALI MANİSA CUMHURİYET MEYDANINDA TOPLANARAK İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE BALÇOVA BELEDİYESİNE TEPKİ GÖSTERDİ. (SADIK CANGEL/MANİSA-İHA) YÜZLERCE BALÇOVALI MANİSA CUMHURİYET MEYDANINDA TOPLANARAK İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE BALÇOVA BELEDİYESİNE TEPKİ GÖSTERDİ. (SADIK CANGEL/MANİSA-İHA) DERNEK AVUKATI MUSTAFA KEMAL TURAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA MANİSA’YA BAĞLANMAK İÇİN DİLEKÇE VERDİKLERİNİ SÖYLEDİ. (SADIK CANGEL/MANİSA-İHA)

Editör: TE Bilisim