TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Özgür Özel

Manisa Milletvekili

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Muradiye yerleşkesinde 07.11.2012 tarihinde ihale edilen CEYDORM öğrenci yurdunun Eylül 2013 tarihinde hizmete girmesi planlanmıştır. Yine bu proje ile birlikte aynı zamanda yurdun yanında CEYPARK inşa edilmeye başlanmıştır. Ancak, yarı özel bir öğrenci yurdu olması planlanan CEYDORM Öğrenci Yurdu ile ilgili olarak ihalenin hemen ardından 07.12.2012 tarihinde Manisa 2  Nolu Noterliğinde ayrı bir sözleşme yapılmıştır. Parknet-Ceydorm firmasının kazandığı ihalede 500 kişilik olması planlanan yurdun kapasitesi daha sonradan 1500 kişiye çıkartılmıştır. Bu nedenle;  
  1. Ceydorm Öğrenci Yurdu 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun hangi maddesine göre ihaleye çıkmıştır?
  2. Ceydorm Öğrenci Yurduna ilişkin ihalenin hemen ardından imzalanan 07.12.2012 tarihli sözleşmenin içerik ve kapsamı nedir?
  3. 07.12.2012 tarihinde imzalanan sözleşme hangi yasa ya da mevzuata göre imzalanmıştır?
  4. Ceydorm Öğrenci Yurdunun ihalede 500 kişilik kapasitesi olmasına rağmen daha sonradan kapasitesinin 1500 kişiye çıkartılmasının nedeni nedir? Hangi yasa ve mevzuata göre bu kapasite değiştirilmiştir?
  5. Bu sözleşme kanuna uygun mudur? Uygun değilse herhangi bir incelme başlatılmış mıdır?
  6. Ceydorm Öğrenci Yurdu bitirilmiş midir? Bitirilmemiş ise yurda öğrenci alımlarının yapıldığı doğru mudur?
     
Editör: TE Bilisim