CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Yeni emniyet müdürünün Manisa’da bütün teşkilatını bir birlik ve bütünlük içinde ele alıp Mesir’de  güvenli bir şekilde saçım törenin gerçekleştirilmesini son derece önemsiyoruz” dedi.

Özel, partisinin il binasında il ve ilçe başkanlarının da katılımıyla gündeme ilişkin konularla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Nisan ayında yapılacak 476. Uluslar arası Mesir Festivali’nin artan terör saldırılarından dolayı şenlik havasında geçmeyeceğini hatırlatan Özel, ülkede büyük bir acının yaşandığını ve terörün amacının toplumsal yaşamı dinamitlemek olduğunu söyledi.

Bombalı saldırıların toplumda yaptığı korku etkisinin büyük olduğunu belirten Özel, Dünyanın sayılı derbileri arasında sayılan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi iptal edildi. Bütün dünya televizyonları bizlerden bahsediyor. Bu durumda önümüzdeki yaklaşmakta olan Mesir saçım töreni ile ilgili de hepimizin çok dikkatli olması lazım. Derbiler mutlaka önemli ama metrekareye en çok insanın düştüğü, Türkiye’nin en çok kişinin en dar alanda toplanacağı festival yaklaşıyor. 475 yıldır kesintisiz yapılan bir ritüele terörün engel olmasına hiçbirimizin gönlü razı gelmez. Ama o gün Manisa’da Türkiye’deki en üst düzey emniyet önlemlerinin alınmış olması ve insanların sağ salim o alana gelmesi ve sonrasında uzaklaşmaları gerekiyor” diye konuştu.

Özel, kente yeni atanan emniyet müdürünün de Mesir saçım törenini güvenli bir şekilde yapılması için bütün teşkilatıyla birlik ve beraberlik içinde hareket etmesini belirtti.

Terörün çözümü noktasında hükümete destek vereceklerine dikkati çeken Özel, “Terör olaylarını durduracaksan kurallar ve demokrasi çerçevesinde bizden ne yardımı istiyorsa yapmaya hazırız. Oylarını arttırdılar, istedikleri milletvekili çıkarttılar ve tek başlarına iktidarlar ama terörü çözemiyorlar. CHP bu konuda ne eksiğiniz varsa gidermeye razıdır, yeter ki bu akan kanı ve terörü durdurun” şeklinde konuştu.

23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu 23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu

Dokunulmazlıklar konusunda da açıklamalarda bulunan Özel, şöyle devam etti: “Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’de bir dokunulmazlık tartışması var. Bu tartışma iktidar eliyle başka bir mecraya çekilmeye çalışılıyor. Kürsü dokunulmazlığının olması gerektiğini söylüyoruz. Bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını söyledik ama bunu sadece birkaç dokunulmazlık dosyasına indirgediler. İktidar partisi bütün dokunulmazlıkları kaldıracaklarını söylerken biz de bundan memnuniyet duyacağımızı ifade ettik. Ama AKP’nin grubumuza önerisi adeta ipe un sermektir. AKP’nin söylediği dokunulmazlık dosyalarını mevcut 83. Madde dahilinde bir kereye mahsus yollayalım daha sonra bu dokunulmazlık devam etsin. Bu samimiyetten yoksun bir yaklaşımdır. Eğer iktidar partisi bu ülkede demokrasiyi genişletmek istiyorsa atması gereken adım anayasanın 83. Maddesini tamamen değiştirmektir”

 İktidar partisine çağrıda bulunan Özel, “Çok net bir çağrıda bulunuyoruz. Samimiyseniz gelin dokunulmazlıkları bundan öncesini, bugünü ve yarını kapsayacak şekilde ebediyen kürsü dokunulmazlığı ile sınırlayalım. Kendine ait dokunulmazlık birisi olarak söylüyorum, genel başkanına ait 37 tane dokunulmazlık dosyası olan bir grup başkanvekili olarak söylüyorum, bizim dokunulmazlıklarla ilgili hiçbir kaygımız yok” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim