BAŞKAN ERYILMAZ, “FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞININ ÜZERİNİ KAPATTILAR” BAŞKAN ERYILMAZ, “FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞININ ÜZERİNİ KAPATTILAR”

Manisa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere ve  ev hanımlarına yönelik düzenlenen 'Paralel Devlet Yapılanması' operasyonunun yankıları sürüyor.

Operasyon kapsamında 7 öğretmen ve 3 ev hanımı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Burs verdiği ve muhtaçlara yardım ettiği için tutuklanan ev hanımı H.K.'nın esnaf eşi Metin K., kızları imam hatip ortaokulu 6. sınıfa giden 11 yaşındaki Esma Nur K. ile 6 yaşındaki Rukiye K.'ya hem babalık hem de annelik yapıyor. Yapılanların zulümden başka bir şey olmadığını vurgulayan Metin K., “Eşimin tutuklanıp cezaevine konduğunu aradan üç gün geçmesine rağmen hâlâ iki kızıma da söyleyemedim. Annelerinin cezaevinde olduklarını bilmiyorlar. Büyük kızım annesini göremediği ve annesinin durumunu bilmediği için üç gündür yemek yemiyor. Yine hiçbir şeyden habersiz olan küçük kızımı da teyzesinin yanına bıraktım. Eşimin tutuklanmasını iki yavruma nasıl izah edeceğim, onu düşünüyorum. Eşimi tutuklayarak, şu anda çocuklarıma eziyet ve işkence ediyorlar. Bunları yapanlar, çocuklarımın ahını alıyor.” diye konuştu. Hukuksuzlukların bir an önce bitmesini isteyen Metin K., önceden toplumda ‘seçkin insan' olarak gösterildiklerini ancak bugün yine parmakla gösterilip kendilerine ‘terörist' iftirası atıldığını dile getirdi. Çevresindeki insanların kendisine “Siz haklısınız ama hata yapıyorsunuz.” dediklerini aktaran Metin K., “Ne hatamız var? Kimse cevap veremiyor. Onun için gururla diyorum, Rabb'im bizi bu yoldan ayırmasın. Hakkıyla eda edemiyorum ama Rabb'im inşallah bir karınca misali safımız belli olsun diye bu saftayız. Rabb'im imandan, Kur'ân'dan ayırmasın.” ifadelerini kullandı. NEDEN BURS VERİYORSUN? Metin K.,  ev hanımı olan eşi H.K.'yagözaltı sırasında ilginç sorular sorulduğunu dile getirdi. Yardım yapan insanların, silahlı terör örgütüyle eşdeğer tutulduğunu ifade eden Metin K.'nın eşine yöneltilen sorular şöyle: “Sen niye Zaman gazetesine abonesin? Sen niye Sızıntı dergisine abonesin? Sen niye Bank Asya'ya para yatırdın? Sen niye muhtaç insanlara yardım ettin? Niye öğrencilere burs verdin?”

Editör: TE Bilisim