Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bizim talebimiz, Türkiye’nin önünde büyük bir mesele olarak duran eğitimden sağlığa, sosyal güvenlikten iktisadi meselelere bütün bunları değiştirecek, millet iradesini sağlıklı bir şekilde meclise yansıtabilmek ve Türkiye’nin en büyük açığının demokrasi olduğu bilinci ile bu işlemeyen düzeni değiştirilmesi gerekliliğidir” dedi.

Uysal, partisinin Şehzadeler ilçesinde bulunan il binasını ziyaret ederek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Parti içi meseleleri  Türkiye gündemine yönelik konuları görüşmek için partililerle bir araya geldiğini ifade eden Uysal, “Türkiye’nin her geçen gün biraz daha derinleşen, kontrol edilebilir sınırları dışına taşınacak bir iklim içerisinde pek çok meselelerinin kenara bırakıldığı temelde huzurun ve güvenliğin büyük risk altına alındığı bugün ki iktidarın şahsi yanlışlarının ülke için topyekün bir güvenlik açığına dönüştüğünü ifade etmek istiyorum.  Atılan yanlış adımların Suriye’de PKK’yı AKP’nin bir dış siyaseti vesilesiyle bir toprak sahibi yaptığını görüyoruz. PYD örgütünü dün Ankara’da misafir edip bugün terör örgütü denmesini ülke içerisinde bizler anlarız ama uluslar arası zeminde bunların kabul edilebilir imkanı çok zordur” diye konuştu.

Türkiye’nin değişime ihtiyacı olduğunu savunan Uysal, “İçinde bulunduğumuz konjonktürde önümüzdeki zaman dilimini geniş bir perspektifle şekillenebileceği böyle bir eşikte Türkiye’nin yeniden dış politikasından iç politikasına siyasetine yeni bir derinlik vererek, geleceğine dair yeni bir derinlik katarak birlikteliğimizi anayasal çerçevede pekiştirecek hür ve eşitlik vatandaşlık temelinde bütün insanların ortaya koyduğu çaba kadar karşılığını alabildiği bir Türkiye portresinin yerleştirilmesi zorunludur” şeklinde konuştu

Demokratik ve hukuk çerçevesinin dışında bir propagandanın yapıldığını vurgulayan Uysal, “Bu noktada parlamenter rejimin işleyişinden hiçbirimizin kifayet edebilme imkanı yok. Türkiye’de eğer samimilerse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘mecliste dokonulmazlık dosyaları tozlanmasın’ dediği noktada Manisa’dan çağrıda bulunuyorum. Bu noktada samimiyetinizi göstermeniz için elinizi bağlayan hiçbir şey yoktur. Hiçbir şekilde anayasa değişikliğine de hacet yoktur. İktidara talip olurken ağzınızdan düşürmediğiniz kürsü dokunulmazlığı dışında dokunulmazlık dosyalarının kaldırılması noktasında temel bir prensibi uygulayarak bu sıkışmışlıktan Türkiye’yi de kurtarın. Alenen PKK propagandası yapanları da cesaretlendirecek bir kamuflajı onların üzerinden alalım” ifadelerini kullandı.

Uysal şöyle devam etti: “ ‘Anayasa gelecek dertler bitecek’ gibi sloganla beraber birinci meşrutiyetten ikinci meşrutiyete, cumhuriyet’ten 27 Mayıs darbesine varıncaya kadar hep bu propaganda yapılmıştır. Ama ülkeleri sadece koyduğunuz anayasalar değil onun ahlakını, kültürünü ürettiğiniz müddetçe bunun bir bağlayıcı hüküm içerdiğini biliyoruz.  Erklerin ayrılı değil erklerin uyumu mantığı içerisinde sınırsız yetki, sıfır denetim mantığıyla bir başkanlık sistemi talebi, alt başlıkları oluşturulmadan Türkiye’ye bir toz duman içerisinde kabul ettirilme gayreti vardır.”

İktidarın ayrıştırıcı ve ötekileştirildiği üslubundan dolayı en birleştirici meselelerde bile meclis zemininde bir araya gelinemediğini kaydeden Uysal, şöyle konuştu: “Bizim talebimiz, Türkiye’nin önünde büyük bir mesele olarak duran eğitimden sağlığa, sosyal güvenlikten iktisadi meselelere bütün bunları değiştirecek, millet iradesini sağlıklı bir şekilde meclise yansıtabilmek ve Türkiye’nin en büyük açığının demokrasi olduğu bilinci ile bu işlemeyen düzeni değiştirilmesi gerekliliğidir. Eğer samimilerse dokonuluzmalıklardan başlayarak anayasa sürecini millete iyi niyet beyanı olarak siyasi partiler yasası seçim sistemi çerçevesinde bu değişiklikleri ortaya koyalım. Bir sağduyu hareketi olarak her daim şahsi önceliklerimizden ziyade milletin önceliklerini kendisine referans olarak görerek bu güne kadar siyasetimizi sürdürdük. Türkiye’nin bugün makulunu kaybettiğini görüyoruz. Türkiye’nin yeniden bir nefes almaya ihtiyacı var. Siyasetin bu derinliği oluşturulabilmesi için bu kavgacı iklimde , kutuplaştırılan soğuk savaş düzeni içerisinde, mesafelerin açıldığı hiçbir milli mesele etrafında bir araya gelemeyen bu siyaset anlayışıyla Türkiye’nin meselelerin çözülebilme imkanı yoktur”

Demokrat Parti’nin yeniden kuvvetlenmesi gerektiğini anlatan Uysal, “Türkiye’nin siyasette alt üst oluşu dolayısıyla merkez sağ gelenek içerisinde gönül çizgisiyle buralarda hizmet etmiş  oyuyla desteğiyle buralarda bulunmuş bütün insanlarımızı yeniden çıkmaz sokakta yolunu bulması için Demokrat Parti’yi yeniden kuvvetlendirmek için hep beraber olalım.” Dedi.

Kontrolden çıkan otomobil mesafe levhasına çarpıp tarlaya uçtu: 2 yaralı Kontrolden çıkan otomobil mesafe levhasına çarpıp tarlaya uçtu: 2 yaralı

Editör: TE Bilisim