AK Partinin eski Yunusemre İlçe Başkan Yardımcısı Serhat Çağ AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini bildirerek açıklamalarda bulunup 'bu disiplin kurulu fırsat bulsa Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bile ihraç eder'dedi.

Çağ geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan hakkında sosyal medya hesabı üzerinden eleştirilerde bulunmuştu. Gürcan bu açıklamaların ardından Disiplinsizlikler cezalandırılacak diyerek Çağ'ı disiplin kuruluna sevk etmişti.

Disiplin kuruluna sevk edilen Çağ Zülfikar Gürcan’ın Disiplin Kuruluna savunma yapmak yerine istifa etmenin daha onurlu olacağını belirten bir açıklama ile yine Gürcan'ı eleştirdi.

Serhat Çağ'ın açıklamaları Şöyle;

 "02.01.2016 tarihinde kişisel sosyal medya hesabımdan paylaşmış olduğum yazıyla ilgili olarak il başkanı Zülfikar Gürcan tarafından disiplin kuruluna sevk edildim.

"PARTİYE ZARAR VERİCİ HİÇBİR AÇIKLAMA YAPMADIM "

Disiplin kurulana sevk edilmesine gerekçe gösterilen paylaşımla ilgili açıklama yapan Çağ “yapmış olduğum paylaşımda partimizi zor durumda bırakacak, zarar verecek ve sıkıntıya sokacak hiçbir açıklamada bulunmadım. İl Başkanı Zülfikar Gürcan’ın son zamanlarda yapmış olduğu bazı hataları ve yanlışları belirtmek ve elimden geldiği kadarıyla bir dava neferi olarak yardımcı olabilmek adına içimden geçen asılsız ve yalan olmayan bazı şeyleri sözcüklere döktüm. Hiçbir şekilde hakaret etmedim ve kötü bir söylem kullanmadım. Üzerime atıfta bulunulan ve ihracımı isteme gerekçesi olarak gösterilen ‘’Parti çıkarlarını ihlal edici ve partiye zarar verici ‘’ iddiasını hiçbir şekilde kabul etmiyorum” dedi.

‘’BU DİSİPLİN KURULU CUMHURBAŞKANINI BİLE İHRAÇ EDER’’

Savunmasını isteyen il disiplin kurulu üyelerini de eleştiren Serhat Çağ “ disiplin kurulunda bulunan çoğu üyenin İl Başkanı Zülfikar Gürcan döneminde partiye üye olduklarını tespit etti.’’ Bu arkadaşların çoğu ne tesadüftür ki İl Başkanı Zülfikar Gürcan’ın yanında çalışıyor ve yine ne tesadüftür ki bu arkadaşlar sosyal medya hesaplarında ya rakı sofralarında paylaşım yapıyor, ya gezi eylemlerine destek veren paylaşımlar yapıyor ya da Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza  hakaretler eden paylaşımlar yapıyorlar. Ben bu adamlara mı savunma vereceğim? Bu Adamlar fırsat bulsa Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımız bile ihraç ederler. Tezgah baştan kurulmuş, kendileri çalıyor kendileri oynuyor” diyerek  tepkisini dile getirdi.

" Bu sebeple, İl Disiplin Kurulu Başkanı Umut Dalkılıç’ın bu partinin kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan ‘a geçmişte ettiği hakaretlerden dolayı yine İl Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Özdemir ‘in partimize ve Başbakanımıza sosyal medya hesapları üzerinden ettiği hakaretlerden ve küfürlerden dolayı ve tüm disiplin kurulu üyelerinin Zülfikar Gürcan’ın hukuk bürosunda çalışanı olmasından dolayı adil bir karar veremeyeceklerini ,  yanlı davranacaklarını düşünerek;  çok sevdiğim, gönül verdiğim ve karşılıksız hizmet ettiğim partimden İSTİFA etmeye karar verdim.

‘’Ak Partili olmak partiye üye olmak yada yönetim kurullarında yer almak değildir, Ak partili olmak İnandıkları uğruna sonuna kadar davaya sahip çıkmak ve günlük çıkarlar uğruna davayı satmamaktır. ‘’dedi.

"YANINDA MAAŞLI ÇALIŞTIRDIĞIN KİŞİLERDEN DİSİPLİN KURULU OLUŞTURULMAZ.."

Çağ açıklamalarına  “asıl suç, yapılan eleştiriler karşısında sinirlenen hatalarını telafi etmek yerine daha çok hırslanan YANINDA MAAŞLA ÇALIŞTIRDIĞI ; Umut Dalkılıç,Rüstem Durmuşoğlu, Mehmet Özdemir ve Servet Girasun’dan oluşan ,taraflı ve adil olmayan bir İL DİSİPLİN KURULU oluşturan Zülfikar Gürcan’a aittir diyerek ’’ Disiplinsizliğe tahammülümüz yok diyenler önce bir has dairesine baksın’’ dedi.

"GERÇEK SUÇLU ZÜLFİKAR GÜRCAN'DIR"

Gerçek suçlunun Zülfikar Gürcan ve yönetime aldığı skandal isimler olduğunu belirten Çağ  “partimize ve bu kutlu davaya zarar veren ; Bazı il yönetim kurulu üyelerinin şahsım ve eski ilçe Başkanı Engin Yüksel hakkında , Yunusemre Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi hakkında , Milletvekilimiz Murat Baybatur hakkında partimizin sosyal medya hesaplarından saldırmasına ve hakaret etmesine göz yuman ,bu durum kendisine iletilmesine rağmen bizleri dikkate almayan İl Başkanı Zülfikar Gürcan’dır” dedi.

Yudum Egemden ve Tohum Derneği, yabani zeytin ağaçlarını ekonomiye kazandırıyor Yudum Egemden ve Tohum Derneği, yabani zeytin ağaçlarını ekonomiye kazandırıyor

BU BİR AYRILIK DEĞİL ARA VERMEKTİR

İstifasının bir ayrılık değil ara vermek olduğunu belirten Serhat Çağ  “Bir gün döneceğim.  Menfaati bitenler, beni yargılamak isteyen AKP’liler, işini görüp partinin kapısının önünden bir daha geçmeyecek olanların bu partiyi terk etmelerinden sonra ben evime tekrar geri döneceğim İnşallah” diyerek

Editör: TE Bilisim