Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, 4 yılını doldurmuş olan müdürlerin yerlerinin değiştirilmesi kararı kapsamında Fatih Anadolu Lisesi’nde 3 yıl boyunca görev yapan, daha sonra havuza alındıktan sonra 75 puanı geçemediği için Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi’ne atanan Bayram Birgi, görevden alınma şeklinin etik olmadığını ileri sürerek bakanlığa tepki gösterdi.

BAŞKAN ERYILMAZ, “GENÇLERİ HEM İŞSİZ HEM DE BORÇLU BIRAKIYORLAR!” BAŞKAN ERYILMAZ, “GENÇLERİ HEM İŞSİZ HEM DE BORÇLU BIRAKIYORLAR!”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” geçtiğimiz Mart ayında Meclis’ten geçerek Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, 4 yılını doldurmuş olan müdürlerin yerlerinin değiştirilmesi kararı çıkmıştı. Bu kapsamda Manisa’da 4 yılını dolduran 355 okul müdürü için yapılan değerlendirmede 135 okul müdürü 75 ve üzeri puan alırken, 220 okul müdürü ise barajın altında kaldı. Barajın altında kalan okul müdürlerinden Bayram Birgi,Öğretmenler Günü dolaysıyla Okul Aile Birliği Başkanı Kadri Arslan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Taş Fabrika’da düzenlediği etkinlikte suskunluğunu bozdu. Okulda 3 yıl boyunca görev yapan, daha sonra havuza alındıktan sonra 75 puanı geçemediği için Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi’ne atanan Bayram Birgi, “Yeni okul müdürümüz Ziya Çiçek, üzgünüm dedi ama ben kendim adına üzgün değilim. Çünkü 3 yıl gerçekten çok güzel bir görev geçirdik. Bu başarıda tüm öğretmen arkadaşlarımızın katkıları var. Bu 3 yıl içerisinde belki istemeden kırgınlıklar yaşanmış olabilir ama bilinçli olarak hiç kimseyi kırmadım. Tüm arkadaşlarla iyi bir şekilde dostça ayrıldığıma inanıyorum. Burada tek tartışılması gereken ya da benim sorgulamam gereken tek olay bizim görevden alınma şeklimizdir. Bu etik değildir. Bunu etik olmadığı için söylüyorum. Yani ben okulumda çok mutluydum, şimdi ki okulumda da çok mutluyum” diyerek yapılan değerlendirmeye tepki gösterdi.

Konuşmaların ardından Okul Müdürü Okul Müdürü Mehmet Ziya Çiçek, desteklerinden dolayı eski okul müdürü Bayram Birgi’ye, Okul Aile Birliği Başkanı Kadri Arslan’a ve eski Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Bingöl’e

plaket takdim etti.

Editör: TE Bilisim