BAŞKAN ERYILMAZ, “GENÇLERİ HEM İŞSİZ HEM DE BORÇLU BIRAKIYORLAR!” BAŞKAN ERYILMAZ, “GENÇLERİ HEM İŞSİZ HEM DE BORÇLU BIRAKIYORLAR!”

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Türkiye'de hukukun üstünlüğü tartışmalarıyla ilgili "Biz henüz hukukun üstünlüğünün hakim olduğu bir devlet değiliz. Bu aşamada emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Ferdi UZUN

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Manisa Şube Başkanı İrfan Dinçer’i ziyaret etti. Başkan Dinçer, Başsavcı Durdu Kavak’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret tebriklerinin ardından Başsavcısı Durdu Kavak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kavak, kamuoyunda çok tartışılan HSYK seçimleriyle ilgili, “Herkes bu sonuca saygı göstermek zorunda. Seçilen arkadaşlarımızı bundan sonra alkışlamalı, kabullenmeliyiz. Bilinçli bir vatandaş olarak da yanlışlar olursa onu da dile getirmeliyiz. Meslektaşlarımızın iyi bir adalet hizmeti vereceğine inanıyorum” dedi. "Hukukun üstünlüğünün hakim olduğu bir devlet değiliz" Kavak, bir gazetecinin Türkiye’nin hukuk devleti olup olmadığı konusundaki sorusunu “ ideal olan hukuk devleti değildir, hukukun üstünlüğünü hakim kılmaktır. Hukukun üstünlüğüne giden bir yolda hukuk devleti olmaz, sadece bir aşamadır. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana herkesin bir şekilde hukukun üstünlüğüne giden yolda yaptığı katkılar vardır. Önceki HSYK’da yer alanların olduğu gibi bundan sonra seçilenlerin de katkıları olacaktır. Siyasi kurumlarda hukukun üstünlüğüne giden yolda katkı sağlar. Siyasi kurum son 10 yılda yargının güçlenmesi adına ciddi ve önemli adımlar attı. Bunların tamamı doğru muydu değildi. Tabi ki hatalar vardı. Siyaset yapanlar da insan. Onların da hataları olabilir. Ama bugün ne yapıyorlar, yaptıkları hataların bir kısmından geri dönmeye çalışıyorlar. Sonuç itibariyle büyük oranda başarılı oldukları ortadadır. Onun için biz henüz hukukun üstünlüğünün hakim olduğu bir devlet değiliz. Bu aşamada emin adımlarla ilerliyoruz” diye yanıtladı. Yeni yargı paketi  Yeni yargı paketinin Türkiye’de uygulanmasının doğuracağı sonuçların ne olacağı sorusuna ise Başsavcı Kavak “Yeni yargı paketiyle ilgili çalışmaları basından duydum. Siz dünyanın en mükemmel kanunu da getirseniz, bunu uygulayan kişilerin olaya nasıl baktığı onun önüne geçer. Bunu uygulayan kişisinin bilgisi adalete tecelli etme noktasında üst seviyedeyse kötü bir kanunlar, böyle kişilerin elleriyle bile gerçekleşebilir. Ama hukukun üstünlüğü bilinci zayıf olan bir uygulayıcının elinde dünyanın en iyi kanunu istenen sonucu vermez. Meslektaşlarımızı nasıl bir düzenleme çıkarsa çıksın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin, Türkiye’ye getirdiği standartların aşağısına düşürmeyecektir” şeklinde cevap verdi.

Editör: TE Bilisim