MANİSA Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, kentin hasta memnuniyetinde ilk 10 içinde yer aldığını ancak bu oranı daha da arttırmak için Hasta Memnuniyeti Çağrı Merkezi kurduklarını söyledi. Türkyılmaz, hastanelerden hizmet alan vatandaşları telefonla arayarak anket uyguladıklarını ve sorunları tespit ettiklerini bildirdi. 

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nde vatandaşların hastane hizmetleri ile ilgili memnuniyetlerinin belirlenmesi amacıyla çağrı merkezi kuruldu. Günde ortalama 300 kişinin telefonla mini anket uygulanacağı çağrı merkezi sayesinde hastanelerdeki eksikler ve sorunlar ortaya çıkacak. Çağrı merkezi hakkında bilgi veren Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, sağlık hizmetlerinde gelinen noktaya kolay ulaşılmadığını belirtti. Halkın sağlıktan duyduğu memnuniyeti devam ettirebilmek için daha çok gayret gösterilmesi gerektiğinin farkında olduklarını söyleyen Türkyılmaz, "Özellikle Manisamızda hizmet alan vatandaşlarımızın 15 devlet hastanemizde, 4 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde daha kaliteli hizmet alabilmesi için araştırma yapıyoruz. Bununla ilgili vatandaşlarımıza çeşitli sorular soruyoruz. Genel Sekreterlik olarak kurduğumuz çağrı merkezinde hastanelerimizden sağlık hizmeti alan ve telefon numaraları bulunan herkese isteği halinde küçük bir anket uyguluyoruz. Anketimizde hastanelerimizin acil servisi, poliklinik hizmetleri ve yatan hastalar için servis değerlendirme soruları yer alıyor. Hastanenin hijyeninden, hastane personelinin onlara karşı davranışları, daha iyi ve daha güzel nasıl götürebiliriz bunun çalışmasını yapıyoruz" dedi. Türkyılmaz uygulanan anketlerin ardından ortaya çıkan istatistiklerle eksik yönleri saptayıp tedbir alacaklarını ifade etti. 

Manisa'nın hastane hizmetleri açısından iyi bir yerde olduğunu kaydeden Türkyılmaz, "Sağlık Bakanlığı'nın son değerlendirmelerine göre Manisa hasta memnuniyeti açısından Türkiye genelinde 10'uncu sıraya yükseldi. Bunu daha ileriye taşımak için çalışmalarımız devam edecek. Bu Çağrı Merkezi de bu çalışmalardan biridir. Halkımıza yakışır bir sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bunun için hastalarımızın değerlendirmeleri ve gözlemleri bizim için çok önemli" dedi.
Editör: TE Bilisim