Yatmadan önce bir kase yendiğinde mucizevi etki ediyor Yatmadan önce bir kase yendiğinde mucizevi etki ediyor
Hamilelik, bir kadının yaşayabileceği en eşsiz tecrübelerden birisidir. Dünyaya bir canlı getirecek olmanın verdiği haz ve mutluluk, gebelik dönemi boyunca yaşanabilecek ağrılar, kasılmalar, yorgunluk ve iştahsızlık gibi sıkıntılara katlanmayı öğretecektir. Ancak hamilelik belirtileri arasında yer alan kasık ve kramp ağrılarının şiddeti, anne adaylarını zorlayıcı seviyelerde meydana gelebilmektedir. Özellikle kasık bölgesinde yaşanan şişlik veya sertleşmelerin bir gebelik belirtisi olabileceğini düşünmek gerekir. Ani bir şekilde yapılan hareketler sonucu kasık bölgesinde kramp ağrıları oluşabilmekte, bu durum da ağrıyı hisseden kişilerin gebelik testi yaptırmasını gerektirmektedir. Eğer gebelik sürecinin başlamış olabileceğini düşünüyorsanız, hamilelik testi sizler için kesin bir çözüm sunacaktır.

Hamilelik Belirtileri ve Ağrıları

Gebeliğin göstergesi olabilecek birçok belirti mevcuttur. Her kadının fizyolojik yapısı birbirinden farklı olduğundan, hamileliği işaret eden belirtiler de farklılık gösterecektir. Genel olarak hamilelik belirtileri arasında; mide bulantısı, adet gecikmesi, iştahsızlık, kokuya karşı duyarlılık, tansiyon düşmesi, vajinanın renginde değişim görülmesi gibi etkenler yer almaktadır. Bunların yanı sıra vücudun çeşitli bölgelerinde bazı ağrı ve kasılmalar yaşanabilmektedir. Gebelikte belirti olarak kabul gören ağrı ve kramplar ise şunlardır;
  • Hemen hemen bütün anne adaylarının yaşadığı bir durum olan kasık ağrıları, rahim bağlarının gerilmesiyle meydana gelmektedir. Gebelik belirtileri arasındaki en kuvvetli göstergedir.
  • Kasık bölgesinde yaşanan kramplar genellikle ani hareketler sonucunda tetiklenir. Vücutta yaşanan değişimler, kasık bölgesinde kasların kasılmasına neden olacaktır.
  • Önemli hamilelik belirtileri olarak, bedende bel ve eklem ağrıları yaşanması muhtemeldir. Gebelik dönemi boyunca salgılanan hormonlar, bu ağrıların oluşmasına sebebiyet vermektedir.
  • Vücudun yeni bir evreye dahil olması, gebelikte baş ağrısı yaşanmasına neden olabilir. Bağ ağrılarının yanı sıra baş dönmesi ve mide bulantısı görülebilmektedir.

Hamilelik Belirtileri Ağrılarında Ne Yapılmalıdır?

Öncelikle hamilelik belirtileri olarak gösterebileceğimiz bu ağrıların yaşanmasının oldukça normal bir durum olduğunu söylemek gerekir. Vücudun eskisinden çok daha farklı olarak yeni bir dönemin içine giriyor olması, bedende yaşanabilecek değişimleri anlaşılabilir hale getirmektedir. Bu değişimleri fark ettiğiniz andan itibaren, uzman doktorunuzla görüşmeniz önem kazanacaktır. Böylece yaşanan ağrıların şiddetini azaltabilmeniz için gebelik takviyeleri alabilirsiniz. Ayrıca vücudunuzu fazla zorlamadan gerçekleştireceğiniz egzersiz hareketleri sayesinde sağlıklı bir gebelik dönemi yaşayabilirsiniz. Temiz havada yapılacak yürüyüş egzersizleri hamileliğin olmazsa olmazları arasında yer alacaktır.

Editör: TE Bilisim