Manisaspor’un 2006 tarihinde Beşiktaş’a 5 milyon Euro ve iki bedelsiz futbolcu karşılığında sattığı Holosko’nun menajerlik şirketinin alacağına karşılık kazandığı davayı kulüp temyiz edip Yargıtay’a taşıdı.

Manisaspor Kulübü, 2006 yılında bünyesindeki tecrübeli futbolcu Filip Holosko’yu F. S. A. S. R. O. Menajerlik Şirketi aracılığıyla Beşiktaş Kulübü’ne 5 Milyon Euro bedelle sattı. Kulüp Holosko’nun satışı ile birlikte Beşiktaş Kulübü’nden Burak Yılmaz ile Koray Avcı bedelsiz olarak kulübüne dahil etti. Manisaspor Kulübü ile futbolcu Filip Holosko’yu temsil eden F. S. A. S. R. O. Menajerlik Şirketi arasında 07 Ocak 2006 tarihinde, Holosko’nun ileri bir tarihte 6 milyon euro ve üzeri bir rakama başka bir kulübe transferi halinde alınacak bonservis bedelinin yüzde 10’nunun adı geçen şirkete verileceği konusunda mutabakat yapıldı.

Menajerlik Şirketi, Holosko’nun transferinin ve transfer edilen iki futbolcunun ücretlerinin 6,5 milyon Euro’yu geçtiğini ve şirkete herhangi bir ücret ödenmediğini iddia ederek konuyu mahkemeye taşıdı. 2013 yılında açılan davada Manisa 1. Asli Hukuk Mahkemesi’nin 01 Ekim 2015 tarihinde 2013-7 esas ve 2015-735 karar sayılı kararı gereği, mahkeme tarafından transferin 6 milyon Euro üzerinde olduğu kararına varılarak, kulübün adı geçen menajerlik şirketine 672 bin 918 Euro ödeme yapmasına hükmedildi.

2015 Ekim ayında kesinleşen karar üzerine kendilerine tebliğin Aralık ayının son haftası ulaştığını ifade eden Manisa Spor Kulübü ikinci başkanı ve kulüp avukatı Mustafa Karakaş, vakit kaybetmeden karara itiraz ettiklerini ve konuyu temyiz edip Yargıtay’a taşıdıklarını açıkladı.

Bayrak Futbolu Kadınlar Türkiye Şampiyonası'nın 2. etabı Afyonkarahisar'da tamamlandı Bayrak Futbolu Kadınlar Türkiye Şampiyonası'nın 2. etabı Afyonkarahisar'da tamamlandı

Kulübün ikinci başkanı Mustafa Karakaş yaptığı açıklamada, Holosko transferinin 6,5 milyon Euro’yu geçmediğini belirterek, “Holosko’yu o dönem Beşiktaş Kulübü’ne 5 milyon Euro karşılığında verdik. Ayrıca transfer karşılığı olarak ta iki futbolcuyu da ücretsiz olarak kulübümüze dahil etti. Ancak ilgili menajerlik şirketi ücretsiz olarak kulübümüze dahil edilen iki futbolcununda bedellerini koyarak transfer işleminin 6,5 milyon Euro’yu geçtiğini ve bu nedenle kendilerine para ödememiz gerektiğini ifade ederek konuyu mahkemeye taşıdılar. Mahkeme ise menajerlik şirketini haklı bularak paranın ödenmesini istedi. Şuanda bu para avukatlık, mahkeme ücreti ve faiziyle birlikte yaklaşık 2 milyon 400 TL’yi buluyor. Şuanda bu parayı kulübümüzün ödemesi mümkün değil. Transfer konusunda böyle bir ücretin olmadığını bildiğimiz için karara itiraz ederek temyize taşıdık. İnancımız Yargıtay’ın verilen kararı iptal etmesi. Eğer iptal söz konusu olmazsa kulübümüze ek bir külfet çıkacak’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilisim