BAŞKAN ERYILMAZ, “FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞININ ÜZERİNİ KAPATTILAR” BAŞKAN ERYILMAZ, “FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞININ ÜZERİNİ KAPATTILAR”
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 38 yaşındaki nişanlısı Gülay Memiş’i öldüren Beytullah Türkyılmaz için açılan davanın karar duruşması, Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmayı Gülay Memiş’in anne ve babası, kardeşi ve çocuğu da takip etti.
KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU EYLEMDEYDİ
Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Manisa Adliyesi önünde toplanarak Gülay Memiş için adalet istedi. Haksız tahrik indirimlerinin kaldırılmasını talep eden kadınlar, Memiş’in katili Beytullah Türkyılmaz’ın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.
MÜDAHİLLİK TALEPLERİ KABUL EDİLDİ
Eylem sonrasında duruşma başladı. Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada iki tarafın avukatları da savunmalarını yaptı. Öte yandan Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun davaya müdahil olma talepleri kabul edildi.
Savunmaların mahkemeye sunulması ardından Beytullah Türkyılmaz, Gülay Memiş’i çok sevdiğini ve yaptığı eylem nedeniyle pişmanlık duyduğunu sözlerine ekledi. Mahkeme heyeti savunmaların alınması ardından karar vermek için duruşmaya 15 dakikalık bir ara verdi.
MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ
15 dakikalık aranın bitmesi ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Polis memuru Gülay Memiş’i öldüren Beytullah Türkyılmaz, hiçbir indirimden yararlanmadan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Memiş ailesinin avukatı İshak İmam, kararın diğer kadın cinayeti davaları için emsal teşkil edeceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim