Sarımsağın içerdiği bileşenler sayesinde sağlık için birçok faydası bulunmaktadır. Yüksek tansiyonu düşürmekten, diyabet riskini azaltmaya kadar sağlığımızı korumak için güçlü bir kalkandır. Aynı zamanda kilo verme, cilt ev saç sağlığına da oldukça fayda sağlar. Sağlık açısından bu mucizevi besini düzenli olarak tüketerek, vücudunuzu destekleyebilirsiniz.
Sarımsak, binlerce yıldır çeşitli kültürlerde sağlık için kullanılan doğal bir ilaç olarak kabul edilir. Sarımsağın içerdiği antioksidanlar, vitaminler ve mineraller sayesinde birçok sağlık yararı bulunmaktadır. Bu mucizevi besin, yüksek tansiyon, diyabet ve kanser gibi birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösterebilir. Sarımsağı günlük diyetinize dahil ederek, sağlıklı bir yaşam için önemli bir adım atabilirsiniz.

Doğal bir antibiyotik olan sarımsak vücudun gerek duyduğu tüm vitamin ve mineralleri sağlayarak vücut direncini arttırır. Bu sayede sarımsak grip, nezle gibi soğuk havalara bağlı hastalıkları önler.

1 Tanesi 25 Ilaca Bedel (2)
1 dişi 25 ilaca bedel olan sarımsak doğal reçetesiz bir antibiyotiktir. Yüksek olan tansiyonu düşürüp, kan şekerini dengeleyerek diyabeti önleme özelliğine sahiptir. Aynı zamanda kanser hücrelerine karşı çok güçlü bir kalkan oluşturur.

Damar tıkanıklıklarını önler. Kan şekerini düzenleme özelliği ile sarımsak doğal tansiyon düşürücüdür.
Kabızlığı bitirir bağırsaklarda bulunan parazitlerin yok olmasını sağlar. Sarımsağı yutarak tüketmek hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların daha aktif çalışmasını sağlar.

Bnm

Sarımsak cildinizi koruyup yenilenmesini sağlayan antioksidanlar açısından zengindir. Her gün aç karınla bir diş sarımsak yuttuğunuzda cildinizin daha pürüzsüz ve canlı göründüğünü fark edeceksiniz. Sarımsağın vücut yaralarını hızlı şekilde iyileştirme özelliği de varıdır. Düzenli olarak sarımsak yutarsanız akne ve sivilce gibi cilt sıkıntılarınızın da iyileştiğini göreceksiniz.

Fahrettin Koca, Otizm Farkındalık Günü paylaşımı yaptı Fahrettin Koca, Otizm Farkındalık Günü paylaşımı yaptı

Sarımsak yutmak saç sağlığı için de önemlidir. Güçsüz, yıpranmış saçlarda oluşan dökülmeyi engelleyerek saçların daha sağlıklı ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlar.
Sarımsak yutarak daha hızlı kilo verebilirsiniz. Sabah aç karna sarımsak yutmak yağ yakımını hızlandırır. Düzenli olarak sarımsak tüketildiğinde kilo verme süreciniz hızlanacaktır. Aynı zamanda sarımsak yutmanın idrar söktürücü özelliği de vardır.


 

Kaynak: MYNET