İSTANBUL (AA) - Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans, finansal teknoloji şirketi Hayat Fintek Çözümleri AŞ'yi kurduğunu duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 87 yıllık tecrübesiyle, 20 bini aşkın çalışanı ve 17 ülkedeki üretim tesisleri ile 49 Türk markasını dünya çapında milyonlarca kişiye ulaştıran Hayat Holding'in dijital banka yatırımı Hayat Finans, finansal teknolojiler sektöründe etkisini artıracak önemli bir yatırım gerçekleştirdi.

Hayat Finans, tüm dünyada dijitalleşme ile hızlıca yükselen finansal teknolojiler alanında faaliyet gösterecek Hayat Fintek Çözümleri AŞ'nin kuruluş işlemlerini tamamladı. Yenilikçi ve yaratıcı finansal ürün ve hizmetlerin geliştirilmesini ve müşterilerle buluşturulmasını amaçlayan Hayat Fintek, Türkiye'nin ilk dijital bankası olarak geçen yıl eylül ayında faaliyete geçen Hayat Finans'ın yüzde 100 iştiraki olarak kuruldu.

Emrah Lafçı: Ekonomide öngörülebilir dönem başladı  Emrah Lafçı: Ekonomide öngörülebilir dönem başladı 

Hayat Fintek'in teknoloji ve müşteri hizmetleri alanında yazılım ve mobil uygulama geliştirme, müşteri deneyimi, pazarlama ve analitiği, dijital avantaj platformları, mobil ödemeler, finans teknolojileri ve ilgili konularda yenilikçi ürünler ve iş modelleri geliştirmesi hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hayat Finans Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Galip Karagöz, "Türkiye’nin ilk dijital bankası olarak bankacılık sektöründe zihinsel dönüşümü gerçekleştireceğimiz yenilikçi yatırımlara devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Hayat Fintek Genel Müdürü Doğan Tanrıseven ise şirketlerin rekabetçi avantaj sağlamasında, yenilikçi, hızlı ve müşteri odaklı fintek modellerinin büyük önem kazandığını belirterek, özellikle dijital bankacılık, fintek ve perakende sektörü ekosistemine özel çözümler sunacaklarını vurguladı.

Kaynak: aa