CBÜ rektör seçimlerinde mevcut rektör Mehmet Pakdemirli aldığı 204 oy ile sandıktan birinci olarak çıktı. Prof. Dr. Kemal Çelebi, Prof. Dr. Ahmet Var, Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu, Prof. Dr. Nurettin Lüleci ve Prof. Dr. Semra Öncü; YÖK’e gidecek ilk altı isim arasında yer aldı.

Ferdi UZUN

İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek İzmit, 23 Nisan’da çocuk sesleriyle şenlenecek

 Mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Çelebi,  Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, eski rektör Prof. Dr. Semra Öncü, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Enver Atik, Prof. Dr. Nurettin Lüleci, Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu, Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Kemal Kuşçu ve Prof. Dr. Nadir Özkuyumcu yeni rektör olabilmek için yarıştı.

 681 öğretim üyesinden 664’ü oy kullandı. 652 oy geçerli sayılırken, 12 oy ise geçersiz sayıldı. Gerçekleşen seçimde mevcut rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, 204 oyla ilk sırada yer aldı. Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, 108 oyla 2. Sırada yer alırken, 3. Sırada Prof. Dr. Ahmet Var (73 oy), 4. Sırada Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu (57 oy), 5. Sırada Prof. Dr. Nurettin Lüleci (55 oy), 6.sırada Prof. Dr. Semra Öncü, 7.sırada Süleyman Sami İlker (49 oy), 8.sırada Prof. Dr. Naci Kemal Kuşçu (19 oy), 9.sırada Prof. Dr. Enver Atik (18 oy) ve 10. Sırada ise (16 oy) Prof. Dr. Nadir Özkuyumcu yer aldı. Bu sonuçlar göre  ilk 6’da yer alan Mehmet Pakdemirli, Ahmet Kemal Çelebi, Ahmet Var, Talha Müezzinoğlu, Nurettin Lüleci ve Semra Öncü’nün isimleri YÖK’e gönderilecek.

Editör: TE Bilisim