Manisa'da Gördesli Makbule rüzgarı Manisa'da Gördesli Makbule rüzgarı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Yeşilçam’ın sevilen oyuncusu Sümer Tilmaç’ın ‘Sümerce’ adlı tiyatro oyunu Manisalılar için perde açtı. Usta oyuncunun 50’nci sanat yılı kapsamında sahnelediği oyun, Manisalılara keyifli bir gece yaşattı. Oyundan elde edilen gelir, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi gereği Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne bağışlandı.

Yeşilçam’ın sevilen oyuncusu Sümer Tilmaç, hem yönettiği hem de rol aldığı ‘Sümerce’ isimli iki perdeli komedi oyunu ile Manisalı sanatseverlerin karşısına çıktı. Manisa Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Kültür Merkezi Lale Salonu’nda sahnelenen oyunda; Ahmet Çevik, Fulden Akyürek, Ender Gülçiçek, Selin Bayraktar gibi sahnelerin ve televizyonların sevilen tecrübeli oyuncuları sahne aldı. Salonu dolduran tiyatro severlerin her anını kahkaha ile takip ettiği ‘Sümerce’ adlı oyunu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da eşi Alpaslan Ustamehmetoğlu ile birlikte izledi. Evlilik programlarına mizahi bir dille gönderme yapan ve seyirciye sahneden ayna tutan oyunda; izleyiciler keyifli dakikalar yaşarken, usta oyuncuların performansı katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Özellikle oyun içerisinde çeşitli diyaloglar ile seyircinin oyuna katılımını sağlayan usta oyuncu Sümer Tilmaç, oyunculuk tecrübesini bir kez daha gözler önüne serdi.

Oyunun geliri otizmli çocuklara

Oyunun sonunda sahneye çıkan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, sanatçıları performanslarından dolayı kutlayarak, çiçek takdim etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğini belirten Ustamehmetoğlu, bu kapsamda oyundan elde edilen gelirin Manisa Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne bağışlandığını söyledi. Usta oyuncu Sümer Tilmaç da, kendilerini Manisalılarla buluşturan Başkan Ergün’e teşekkür etti. Oyun, gecenin anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Editör: TE Bilisim